Tero Seppälä 19:s Antholzin normaalimatkalla

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Ampumahiihdon maailmancup jatkui perjantaina Italian Antholzissa miesten 20 kilometrin normaalimatkalla. Parasta suomalaisvauhtia piti hienosti 19:nneksi sijoittunut Tero Seppälä. Kilpailun voiton vei puhtaasti ampunut Venäjän Aleksandr Loginov, jolle Seppälä hävisi lopulta kaksi minuuttia ja 45 sekuntia.

– Hyvä kisa, taisi olla paras normaalimatkan sijoitus, mitä olen ikinä saanut. Ei ole ollut minun vahvuus, mutta jos hiihtää kovasti, niin se riittää näköjään aika korkealle. 

Hiihtoladulla Seppälän vauhti olikin erinomaista ja hän kellotti puhtaissa hiihtoajoissa koko joukon 17:nneksi nopeimman ajan. Sakkoja Seppälä ampui kilpailussa kolme, jotka kaikki tulivat makuupaikoilta.

– Tänään jouduttiin tuon sumun vaihtelevuuden kanssa tekemään kompromisseja ja vaihdettiin isompi tähtäinreikä kisaan. Makuuammunnoissa oli kuitenkin tosi selkeä keli, en tiedä menikö sen takia ohi, ettei ollut siihen keliin sopiva säätö.

– Lopussa viimeisessä pystyssä oli kuitenkin kova sumu ja pystyin siitä nollat ampumaan, niin siinä sitten noustiin, Seppälä iloitsi.

Vaikka sijoitus oli erinomainen Seppälä jäi niukasti ulos sunnuntaina Italiassa hiihdettävästä miesten yhteislähtökilpailusta.

– Se harmittaa, että olenko ikinä noin hyvällä sijalla tippunut pois yhteislähdöstä. Kunto on kuitenkin nousussa ja meillä on hyvä joukkue lauantain viestiin.

Harjulalta askel parempaan

Tuomas Harjula oli toiseksi parhaana suomalaisena normaalimatkan 64:s. Harjula ampui yhteensä neljä sakkominuuttia, kaksi makuulta ja kaksi pystypaikoilta ja jäi kärjestä reilut kuusi minuuttia.

– Ammunta oli keskinkertainen suoritus, mutta ei nyt ihan katastrofi kuitenkaan. Ei siihen pettynyt voi olla, oikeastaan toinen makuu meni pieleen, siinä tuli vähän hämminkiä.

– Hiihto oli ihan tasaista puurtamista. Ihan hyvää menoa siihen nähden miltä on tuntunut nyt, on ollut vähän vaikeampi ajanjakso. Eiköhän se tästä lähde vielä kulkemaan.

Olli Hiidensalo oli kilpailun 66:s. Hän ampui yhteensä viisi sakkominuuttia ja jäi kärjestä kuusi minuuttia ja 18 sekuntia.

– Oberhofin sairastelujen jälkeen on keuhkoissa pientä tunnetta, siihen nähden hiihto oli tänään ihan yllättävän hyvää.

– Ainoa kompastuskivi oli pystyammunta, siinä tuli liikaa sakkoja ja meni hyvät sijoitukset, neljä sakkominuuttia pystypaikoilta ampunut Hiidensalo kommentoi.

Maailmancup jatkuu Italiassa lauantaina suomalaisten osalta miesten 4×7,5 kilometrin viestillä.