Suomen miehet seitsemänneksi Antholzin viestissä

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Ampumahiihdon maailmancupissa kilpailtiin lauantaina Italian Antholzissa miesten 4×7,5 kilometrin viesti, jossa Suomen nelikko Tuomas Harjula, Tero Seppälä, Jaakko Ranta ja Olli Hiidensalo sijoittui hienosti seitsemänneksi. Kilpailun voiton vei Ranska, josta Suomi jäi lopulta kahden ja puolen minuutin päähän.

Viestin avausosuuden hiihtänyt Tuomas Harjula selvitti makuupaikan puhtaasti ja käytti pystypaikalla kolme varapatruunaa. Harjula toi joukkueen vaihtoon sijalla 13 reilut 45 sekuntia kärjen jälkeen.

– Joukkueelta oli mahtava veto ja itseltä perushyvä. Oli taas napsun parempaa hiihtoa, harmittavasti pystypaikka oli aika huono, onneksi ei tarvinnut siinä kiertää sakkorinkiä ja ihan hyvältä sijalta vaihtoon.

Seppälä näytti

Tero Seppälä hurjasteli toisella osuudella ja nosti Suomen sijalle kuusi puolen minuutin päähän kärjestä.

– Mahtava päivä meillä tänään. Onhan se tosi kova tasonnosto, jos miettii vaikka viime vuotta, kun oltiin täällä sijalla 26 ja nyt oltiin seitsemänsiä. Kertoo, että on tehty oikeita asioita kesällä.

Seppälä onnistui loistavasti myös ampumapaikalla ja selvitti ammunnat ilman varapatruunoita. Samalla hän kellotti kakkososuuden nopeimman osuusajan.

– Oli vähän näyttöhaluja, kun ei yhteislähtöpaikkaa eilisestä hyvästä kisasta tullut.

– Ja olihan se hieno, kun pystypaikalla pääsi vasenkätisten mestaruudesta otattamaan Itävallan Simon Ederin kanssa, ja sen sai hoidettua Suomeen tällä kertaa, Seppälä myhäili.

– Tästä on kyllä tosi hyvä jatkaa MM-kisoihin muutaman viikon päästä.

Huolto loihti tykkiparin

Jaakko Ranta käytti kolmannella osuudella yhteensä neljä varapatruunaa, kaksi sekä makuulta että pystystä. Ranta toi joukkueen vaihtoon sijalla kahdeksan minuutin ja 14 sekuntia kärjen jälkeen.

– Olipahan veto meiltä. Kovia maita jäi taakse ja kokonaisuudessaan hyvin ollaan menty kauden aikanakin eteenpäin. Aloitettiin viestit sijalta 13, kaksi kymmenettä sijaa väliin ja nyt oltiin jo seitsemänsiä, Ranta pohti.

– Tänään ei penkalla ollut ihan yhtä vahva päivä, mitä on ollut treeneissä ja aikaisemmissa kisoissa. Joutui käyttämään varapatruunoita, mutta onneksi sitä on kesällä harjoiteltu, että ei siihen aikaa tuhrautunut kovin paljoa.

Urheilijoiden tapaan myös huolto onnistui viestipäivänä mainiosti.

– Hiihto oli tänään hyvä ja huoltoa täytyy kiittää, oli aika tykkipari itsellä. Pystyi alamäessä nautiskelemaan ja katselemaan, että mihin ne muut jäi.

Hiidensalon kiri irtosi

Olli Hiidensalo käytti ankkuriosuudella yhden varapatruunan sekä makuulta että pystystä. Hiidensalo onnistui nostamaan vielä viimeisellä hiihtokierroksella joukkueen yhden sijan ylöspäin ohittamalla Ukrainan joukkueen.

– Tänäänki oli hyvänoloista hiihtoa, ammuntakin onnistui ihan mukavasti. Harmi kun tuli näppihäiriö siinä makuulla ja jouduin käyttämään ylimääräisen varapatruunan ja pääsi Itävalta karkuun. Olisin halunnut ottaa Eberhardia vastaan loppukirin, se tuntui tänään irtoavan ihan hyvin.

– Ennenkaikkea otettiin joukkueena taas steppi eteenpäin. Erittäin hyvä veto, toki tässäkin on edellen parannettavaa, Hiidensalo summasi.

Maailmancup jatkuu Italiassa sunnuntaina suomalaisten osalta naisten 4×6 kilometrin viestillä.