Jaakko Ranta nousi EM-takaa-ajossa sijalta 41 sijalle 13

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Jaakko Ranta onnistui ampumahiihdon EM-kilpailuissa Puolan Duszniki Zdrojssa lauantaina loistavasti sijoittumalla miesten 12,5 kilometrin takaa-ajon 13:nneksi.

Sijalta 41, reilut puolitoista minuuttia kärjen jälkeen kilpailuun startannut Ranta nosti takaa-ajon aikana sijoitustaan kaiken kaikkiaan 28 pykälää. Samalla ero kilpailun voittaneeseen Ukrainan Artem Prymaan kaventui alle minuuttiin.

– Olihan kyllä huippuveto, tänään oli kovaa ajoa alusta loppuun. Ihan mahtipäivä. Sai hyvin hyödynnettyä peesejä oikeastaan alusta asti, Ranta iloitsi.

Ranta teki täydellistä työtä myös ampumapenkalla ja selvitti kaikki neljä paikkaa ilman sakkokierroksia.

– Ammunta oli pitkästä aikaa sitä normaalia tuttua. Tänään juuri aamupalalla juteltiin ja mietittiin, milloin kukakin on viimeksi ampunut neljät nollat kisassa. Päätin siinä ennen viimeistä ammuntaa alamäessä, että tänään se otetaan.

Onnistunutta suoritusta alleviivaa lisäksi se, että Ranta hurjasteli myös takaa-ajon kovimman loppuajan.

– Oli mukava kuunnella huoltomiesten väliaikatietoja, kun sijoitus parani kierros kierrokselta ja keula läheni. Oli mahtava kisata.

– Ja hyvä jatkaa ensin tietysti huomiseen sekaviestiin ja sen jälkeen valmistavalla leirille kohti MM-kisoja ja Pokljukaa. Kaikki näyttäisi olevan kunnossa, kunto kohdillaan ja ammunnassa on taas tatsi takaisin, Ranta päätti.

Heikki Laitinen ampui takaa-ajossa seitsemän sakkokierrosta ja sijoittui 51:nneksi.

Tulokset: https://ibu.blob.core.windows.net/docs/2021/BT/SCEU/CH__/SMPU/C73D_v1.pdf