Suomi MM-sekaviestin sijalle 13

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Suomen nelikko Tuomas Harjula, Tero Seppälä, Suvi Minkkinen ja Mari Eder sijoittui ampumahiihdon MM-kilpailujen avausmatkan, 4 x 7,5 kilometrin sekaviestin 13:nneksi. Sijoitus oli sama kuin myös viime vuoden MM-kilpailuissa, jossa sekaviesti kilpailtiin siten, että naiset hiihtivät kaksi ensimmäistä osuutta.

Pokljukassa kilpailun voiton vei Norja ennen Itävaltaa ja Ruotsia. Suomi jäi viestin kärjestä lopulta kolme ja puoli minuuttia.

Avausosuuden hiihtänyt Tuomas Harjula selvitti makuupaikan kahdella ja pystypaikan yhdellä varapatruunalla. Harjula toi joukkueen vaihtoon sijalla 14, minuutin päästä kärjestä.

– Hiihto kulki tänään hyvin, tunne oli kaikin puolin muutenkin hyvä ja sillä pystyi kompensoimaan tänään ammuntaa.

 – Varoja tuli käytettyä liikaa, makuuseen olen aika pettynyt. Ei ollut normaalia mitä meikältä yleensä. Vasemmalla oli kaikki osumat, niin en tiedä mitä oli käynyt, oliko asento muuttunut, Harjula kommentoi.

Toisella osuudella Tero Seppälä ampui makuupaikan puhtaasti ja käytti pystypaikalla kolme varapatruunaa. Seppälä toi Suomen vaihtoon sijalla 13, kaksi minuuttia kärjen jälkeen.

– Kunto on hyvä ja hiihtovauhdissa oli hyvää menoa, vaikka pystypaikalla kauan aikaa seisoskelu ei tehnyt hyvää reisille. Oli vähän nihkeä viimeinen kierros yksin hiihtää.

– Mutta vähän liian varmisteleva oli pysty. Makuu oli hyvä ja päättäväinen. Semmoisia ammuntoja kun toteuttaa täällä kisoissa, niin silloin pärjää. Otetaan hyvät asiat tästä nyt mukaan, Seppälä päätti. 

Naisilta loistoammunnat

Suvi Minkkinen onnistui kolmannella osuudella ampumaan molemmat paikat ilman sakkokierroksia ja vaihtoi sijalla 16. Ero kilpailua lähes alusta saakka johtaneeseen Norjaan oli kolmannessa vaihdossa vajaat kolme ja puoli minuuttia.

– Hiihdon puolelta oma fiilis tuntui siltä, ettei ihan saanut kaikkea irti. Pikkaisen alakanttiin normaalitasosta. Minunkin osuudella oli aika kovia hiihtäjiä, niin ero oli oletettavissakin. Vähän enemmän pitäisi saada kuitenkin irti ja runtua lisää.

– Hyvä, että ampumapaikalla pystyy kompensoimaan sitä, mitä suksella jää. Se on päällimmäisenä mielessä.

Myös Mari Eder onnistui Minkkisen tavoin penkalla loistavasti ja selvitti ankkuriosuuden ilman varapatruunoita.

– Ammunnallisesti oli mulle hyvä suoritus. Ainoa vain, että pystyllä olin varma, että yhden ammuin ohi ja jostakin syystä tähtäinten läpi näin, että taulu on edelleen mustana. Kerkesin lyödä varapatruunan piippuun ja ihan turhaa aikaa meni. Ymmärsin sitten tähtäinten läpi, että taulut ovat kaatuneet ja olin aika pitkään sitä mieltä, että kaveri on viereiseltä sen ampunut. Onneksi häkellyksissäni älysin toimia oikein ja muistin poistaa panoksen piipusta.

– Kuitenkin tasapainoinen aloitus koko joukkueelta ja jättää toivottavasti sopivan verran hampaankoloon, Eder summasi.

Ampumahiihdon MM-kilpailut jatkuvat Slovenian Pokljukassa perjantaina miesten pikakilpailulla.

Tulokset