Tero Seppälä MM-pikakilpailun 28:s

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Tero Seppälä sijoittui parhaana suomalaisena 28:nneksi, kun ampumahiihdon MM-kilpailut jatkuivat Pokljukassa miesten pikakilpailulla. 10 kilometrin matkan voittajaksi hiihti Ruotsi Martin Ponsiluoma, josta Seppälä jäi lopulta minuutin ja 19 sekunnin päähän.

– Alku hyvä, vähän ehkä rauhallinen ensimmäinen kierros, mutta se oli ihan osa taktiikkaa. Kylmempi keli, että kone lämpenee kunnolla, eikä ainakaan menisi reidet jumiin. 

Seppälä aloitti kilpailun vahvasti ja selvitti makuupaikan ilman sakkokierroksia. Pystypaikalta kierroksia tuli kaksi.

-Makuu hyvin, ja toinen kierros oli hyvää vauhdikasta hiihtoa. Mutta tänään oli ongelmia, kun meinasi peukalot jäätyä. Tiesin, ettei se makuuammunnassa haittaa, kun siinä ei peukaloa tarvi, mutta pystyllä se on yksi tukipiste. Yritin pyöritellä viimeisessä laskussa kättä, mutta ei se oikein riittänyt, Seppälä harmitteli.

– Ensimmäinen laukaus oli tosi huono, varmaan viisi senttiä ohi taulusta. Toinen oli jo pienempi virhe ja onneksi sain sen jälkeen paketin kasaan, ettei aivan mikään romahdus tullut.

Miehet kilpailevat Pokljukassa seuraavan kerran sunnuntaina takaa-ajossa.

– Saatiin takaa-ajoon ihan kohtuullinen paikka, että päästään siinä kuitenkin taistelemaan vielä hyvistä sijoista. Hiihtokunto ainakin aivan hyvä, positiivisin mielin seuraaville matkoille, Seppälä mietti.

Hiidensalolle uran paras

Olli Hiidensalo sijoittui heti Seppälän takana pikakilpailun 28:nneksi vain puoli sekuntia maamiestään jäljessä.

– Hiihto oli tänään hyvää ja suksi oli liukas, pystyi sen avulla tekemään hyvää suoritusta. Olisin toivonut pikkuisen parempaa sijoitusta, mutta tuo tuli tänään.

Hiidensalo kiersi makuupaikalta yhden sakkokierroksen ja onnistui ampumaan pystypaikan puhtaasti.

-Makuulta tuli pieni huolimattomuusvirhe, vähän liikaa kyttäsin ja huono liipasu siihen. Olin vähän pakkoraon edessä pystyllä, mutta sain puristettua viimeisenkin laukauksen sisään.

– Mutta pakko olla tyytyväinen. Paras MM-sijoitus mulle ja hyvät asetelmat takaa-ajoon, Hiidensalo iloitsi.

Harjulalle vähimmäistavoite

Tuomas Harjula jatkoi miesten hyvää kokonaispanosta sijoittumalla 47:nneksi. Samalla Harjula varmisti, että kaikki suomalaismiehet nähdään mukana MM-takaa-ajossa.

– Tyytyväinen olen kyllä suoritukseen, mutta sijoitukseen en ihan ole, vaikka olikin nappipäivä. Hiihto tuntui sen verta hyvälle, että vähän ihmetyttää, etten saanut maailmancupin pisteitä. Taisi olla taso sen verta kova tänään. 

Harjula ampui kilpailussa yhden sakkokierroksen makuupaikalta ja jäi kärjestä lopulta kaksi minuuttia.

– Vähimmäistavoite, että takaa-ajoon pääsi, saavutettu, Harjula summasi.

MM-kilpailut jatkuvat Pokljukassa lauantaina naisten pikakilpailulla.

Tulokset