Heikki Laitinen IBU-cupissa sijalle 18

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Ampumahiihdon IBU-cup jatkui lauantaina Slovakian Osrbliessä pikakilpailuilla.

Parasta suomalaisvauhtia miesten 10 kilometrin matkalla piti hienosti 18:nneksi sijoittunut Heikki Laitinen. Kilpailun voiton vei puhtaasti ampunut Norjan Håvard Gutubö Bogetveit, josta Laitinen jäi lopulta minuutin ja 24 sekuntia.

– Kokonaisuutena olen ihan tyytyväinen, kauden paras sijoitus, Laitinen summasi.

Kontiolahden Urheilijoiden Laitinen ampui kilpailussa yhteensä yhden sakkokierroksen makuupaikalta.

– Ammunta oli hyvä, se kyllä lämmittää mieltä.

– Hiihtoon en ole vielä ihan tyytyväinen, oli vähän raskas jalka. Oliko sitten matkustus, kun vasta toissa iltana saavuttiin pelipaikoille. Oli viimeisellä kiesillä jalka tumma, mutta ihan hyvillä mielin voi olla päivän kisasta.

IBU-cup jatkuu Slovakiassa sunnuntaina takaa-ajolla, johon Laitisella on loistava lähtöpaikka. Hänen eteensä starttaa kuusi miestä yhteensä viiden sekunnin sisään.

– Hyvä lähteä takaa-ajoon hyviltä paikoilta, siinä on tosi tiukkaa ja pääsee hyvään letkaan mukaan, Laitinen iloitsi.

Mustoselle uran toiseksi paras

Miesten kilpailussa hyvää vauhtia piti myös 34:nneksi sijoittunut Joni Mustonen. Kontiolahden Urheilijoiden Mustonen ampui kilpailussa yhteensä neljä sakkokierrosta, kaksi sekä makuulta että pystystä.

– Uran toiseksi paras sijoitus IBU-cupissa, en siihen voi olla pettynyt, mutta en tyytyväinenkään. Neljä sakkoa on aivan liikaa, mutta se kertoo hiihtovauhdista tällä hetkellä, kun pystyy silti pisteille hiihtämään.

Mustonen jäi kärjestä lopulta kaksi minuuttia ja 10 sekuntia. Viimeisellä kierroksella Mustonen oli hiihtoajoissa koko porukan kuudenneksi nopein.

– Kertoo, että jaksamista löytyy ihan loppuun asti.

Myös Mustosella on hyvät asetelmat sunnuntain kilpailuun.

– Ensimmäistä kertaa pääsen huomenna hiihtämään takaa-ajoa ja hyvältä sijoitukselta vielä. Täytyy illan aikana luoda vähän taktiikkaa, Mustonen mietti.

Laarilla suunta parempaan

Naisten 7,5 kilometrin pikakilpailun paras suomalainen oli 45:nneksi sijoittunut Sanna Laari.

– Tuli tunne tänään, että tekeminen on menossa parempaan suuntaan. Oli suhteessa parempaa kokonaisuutena edellisreissuun verrattuna, jos saisi tästä nousujohteisen puolitoista viikkoa.

Laari ampui makuupaikan puhtaasti, mutta joutui kiertämään pystypaikan jälkeen kaksi sakkokierrosta. Ero kilpailun voittaneeseen Saksan Vanessa Voigtiin oli lopulta reilut kaksi minuuttia.

– Täällä on ollut vähän vaihtelevat tuulet, sattui makuulle hyvä rako. Pysty oli tänään heikkous, kaksi sakkoa on liikaa. Vähän ylös tuntui jäävän laukaukset, mikä on minulle tyypillistä.

– Nyt tekeminen on sellaista, että nollilla pääsee top 20, mikä alkaa olla hyvä suoritus, Laari kommentoi.

Miesten tulokset
Naisten tulokset