Mari Eder MM-pikakilpailun 56:s

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Mari Eder oli parhaana suomalaisena 56:s, kun ampumahiihdon MM-kilpailussa oli lauantaina vuorossa naisten pikakilpailu. 7,5 kilometrin matkan voittoon hiihti puhtaasti ampunut Norjan Tiril Eckhoff, josta Eder jäi lopulta kaksi ja puoli minuuttia.

– Kisa lähti hyvin käyntiin ja makuun nolla tuollaisissa olosuhteissa on tietysti hyvä, oli kuitenkin kohtuu tuulinen keli, mutta minulla oli myös selkeästi siinä helpompi väli tulevaan pystyammuntaan verrattuna.

Pystypaikalta Eder joutuikin kiertämään kolme sakkokierrosta.

– Oli tietysti hankala väli, mutta tuskin kukaan urheilija tänään pääsi kahta ampumaan hyviin ja helppoihin olosuhteisiin.

– Taistelin taulu kerrallaan, mutta en ollenkaan saanut sitä haltuun, vaikka koitin taulu kerrallaan tapella. Aikaa meni tuhottoman paljon ja tuntui, että hankaloitui mitä pidempään kesti ja tuuli ei mennyt ollenkaan ohi, Eder kertasi.

– Ei taito riittänyt taistella täpliä alas ja viimeinen lenkki oli hankala, vaikka olotila toisella kierroksella oli hyvä. Aikansa kun jäkitteli osumia, niin ei enää pelittänytkään mikään. Lopputulos sitä kautta huono. Huono ampumahiihtosuoritus, Eder harmitteli.

Jängälle nolla-ammunta

Erika Jänkä sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena pikakilpailun 62:nneksi. Penkalla Jänkä onnistui loistavasti ja ampui molemmat paikat puhtaasti. Ero kärkeen oli lopulta vajaat kolme minuuttia.

– Aika todella suuri pettymys. Nollat on ihan jees, mutta eipä siitä sitten muuta jäänytkään käteen. Aika yössä oltiin tänään hiihdon puolesta, en tiedä mistä johtui. Harmittaa ja hävettää, että tuli näin huono suoritus tänne, Jänkä kommentoi.

Suvi Minkkinen ampui myös neljä sakkokierrosta, kolme makuulta ja yhden pystystä. Sijoitus oli Minkkisellä lopulta 85:s ja ero kärkeen reilut neljä minuuttia.

– Aika huonosti se lähtee liikkeelle, kun kolme ensimmäistä menee makuulta ohi, eikä oikein tiedä mistä ne menee. Tässä lajissa se on vain jälkikäteen hyviä arvailuja, mistä ne meni.

– Tosi pettynyt tietysti, että noin huono kisa tulee juuri MM-kisoihin. Viestissä 100 prosenttia ja tänään aika kaukana siitä ammunnallisesti. Hiihdollisesti tuntui ihan hyvältä, oli paljon pirteämpää mitä viestissä. Ihmettelen, miten ne erot noin suureksi kasvoi, Minkkinen kommentoi.

Nastassia Kinnunen oli neljällä sakolla pikakilpailun 80:s.

MM-kilpailut jatkuvat Pokljukassa sunnuntaina naisten ja miesten takaa-ajoilla.

Tulokset