Heikki Laitinen 11:nneksi IBU-cupissa

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Heikki Laitinen jatkoi jälleen vahvoja otteitaan ampumahiihdon IBU-cupissa Slovakian Osrbliessä. Kontiolahden Urheilijoiden Laitinen sijoittui keskiviikkona lyhennetyn normaalimatkan 11:nneksi.

15 kilometrin kilpailun voiton vei puhtaasti ampunut Venäjän Nikita Porshnev, josta Laitinen jäi 52 sekunnin päähän.

– Tosi hyvin meni. Olen kyllä tosi tyytyväinen, uran paras IBU-cupin sijoitus, niin siihen on pakko olla tyytyväinen.

Laitinen ampui kilpailussa myös mainiosti ja ainoa ohilaukaus tuli toiselta makuupaikalta. Lyhennetyllä normaalimatkalla yhdestä ohilaukauksesta saa 45 sekunnin aikasakon.

– Ammunta oli tosi hyvä suoritus tänään. Myöskin hiihto oli minulle sellaista perustasoa. Ei mitään ihan huippua, mutta ei mitään huonoakaan.

– Myös suksi toimi hienosti. Kyllä täällä IBU-cupin puolella, vaikka pienemmällä porukalla ollaankin, tehdään hienoa työtä huoltokopilla. Sinnekin paljon kiitosta vaan, on hyvin toimineet sukset kisoissa täällä.

Mustosella hallittu kisa

Joni Mustonen oli toiseksi parhaana suomalaisena kilpailun 46:s. Kärkeen eroa kertyi 3:45.

– Ihan hallittu kisa. Varmaan paras normaalimatka, mitä olen hiihtänyt ja ampunut.

– Hiihto oli tänään sellaista tasaista puurtamista, mutta suksi oli todella hyvä tänäänkin. Hiihtoajoissa olin 18:s, niin se lämmittää mieltä.

Kontiolahden Urheilijoiden Mustonen ampui kilpailussa yhteensä viisi ohilaukausta, kolme makuulta ja kaksi pystystä.

– IBU-cupin pisteet jäi 15 sekunnin päähän, se vähän harmittaa. Samaten toisen makuun kaksi ohilaukausta. Siitä yksikin vähemmän, niin olisin voinut olla tyytyväinen, Mustonen kommentoi.

Laari pienin askelin parempaan

Naisten 12,5 kilometrin lyhennetyn normaalimatkan paras suomalainen oli 40:nneksi sijoittunut Sanna Laari. IBU-cupin pisteitä napannut Laari jäi kilpailun voittaneesta Saksan Vanessa Voigtista neljän minuutin päähän.

– Minulla meni selkä tosi jumiin sunnuntain takaa-ajon jälkeen. Ollut sen kanssa ongelmia nyt jonkin verran. Jo ekalla pystyllä oli vaikea saada asentoa. Toiselle pystylle en sitä enää vain saanut, koska selkää kiristi ja kramppasi.

Laari ampui kilpailussa kolme ensimmäistä paikkaa puhtaasti, mutta viimeiseltä paikalta tuloksena oli kolme sakkoa.

– Hyvä päivä vikalle pystylle asti. Harmittaa paljon tuo lopputulos, sillä tänään tarjottiin hyvää sijoitusta.

– Hiihto on mennyt pienin askelin parempaan päin koko ajan. Ja nyt tuntuu, että hyvän tuloksen tekemisen avaimet ovat käsissä, kun vain saisi sen mitattua ulos, Laari kommentoi.

Kuuttinen onnistui suosikkimatkallaan

Myös Närpes Kraft Skidföreningin Heidi Kuuttinen onnistui kilpailussa mainiosti ja sijoittui 45:nneksi. 

– Oli jo selkeästi parempaa tekemistä, kun lauantain sprintissä. Normimatkoista on tullut vähän niin kuin minun suosikkeja, kun siinä saa hiihtää pidempään ja siinä joutuu pysymään keskittyneenä pitkän ajan.

Kuuttinen jäi kärjestä lopulta 4:15.

– Hiihto menee pikkuhiljaa parempaan päin koko ajan, ja tänään vauhdinjako toimi hyvin. Vikalla kiekalla tuntui siltä, että jaksoin hyvin vielä puristaa loppuun asti, mikä ilahduttaa.

Sakkoja Kuuttinen ampui kilpailussa yhteensä kolme, yhden jokaiselta ensimmäistä paikkaa lukuun ottamatta.

– Ammunnassa oli aivan mieletön fiilis ja sain hyvin kiinni rytmistä, mutta siinä oli pikkuinen ajoitusvirhe ja sen takia sakot jäi hieman hampaankoloon. Olisi ollut saumat tehdä todella hyvää jälkeä. 

22-vuotiaalla Kuuttisella nälkää riittää.

– Sitä janoaa koko ajan enemmän ja enemmän. Pari vuotta sitten olisin ollut todella tyytyväinen tähän, mutta tämä ei yksinkertaisesti enää riitä. Joten vaikka tämä oli ok kisa, niin se ei ollut sitä mitä hain. Mutta tuo sitä näläntunnetta jatkaa.

– Välillä pitää myös muistuttaa itseään, että alkukausihan oli vaikea, joten tuntuu siltä osin kivalta, että olen saanut aikaiseksi ainakin tämän verran, Kuuttinen päätti.

IBU-cup jatkuu heti perjantaina Osrbliessä naisten ja miesten viesteillä.


Naisten tulokset

Miesten tulokset