Tero Seppälä MM-normaalimatkan 37:s

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Tero Seppälä sijoittui parhaana suomalaisena 37:nneksi Pokljukan MM-kisojen normaalimatkalla. 20 kilometrin kilpailun voiton vei puhtaasti ampunut Norjan Sturla Holm Lägreid, josta Seppälä jäi lopulta vajaan viiden minuutin päähän.

– Hiihtoladulla oli varmaan elämäni paras päivä. Fyysisesti valmistautuminen toimi, että MM-kisoissa on parhaassa kunnossa.

– Huolto oli tehnyt tänään kanssa hyvää työtä, mulla oli tosi hyvä suksi. Ja vaikka hiihdin kolme viimeistä kierrosta yksin, pystyin pitämään hyvin vauhtia yllä ja tekemisen rentona ladulla.

Seppälä aloitti kilpailun loistavasti ja ensimmäiseltä kolmelta paikalta tuli ainoastaan yksi sakkominuutti. Viimeiseltä pystypaikalta sakkoja tuli lopulta kolme.

– Oikeastaan koko ajan oli vähän sellainen flow-tila päällä ja ammunnat sujui hyvin kolme ekaa paikkaa.

– En osaa viimeisestä paikasta oikeastaan sanoa mitään. Tein kaikki valmistelut niin hyvin kuin osasin. Ehkä kuormitusta oli jo jonkun matkaa ja heilunta liian isoa.

Potentiaalia Seppälällä kuitenkin on ja hiihtoajoissa hän oli jo joukon kymmenenneksi nopein.

– Kyllä se päivä vielä tulee, kun pystyn palkintokorokkeellekin kiipeämään. Sitä kohti tässä mennään ja tehdään kovasti töitä.

– Ei auta kuin treenata lisää ja ensi kesällekin on jo kovia suunnitelmia. Kontiolahden penkka pitää tulla enempi vielä tututuksi, ammunta pitää saada vielä paremmaksi, että voidaan oikeasti taistella kärkisijoista, Seppälä päätti.

Harjulan keskittyminen herpaantui

Tuomas Harjula sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena normaalimatkan 65:nneksi. Harjula ampui Seppälän tavoin neljä sakkominuuttia ja myös hänelle kolme ohilaukauksista tuli viimeiseltä pystyltä.

– Kaikki oli muuten hyvää, viimeistä pystyä lukuun ottamatta. Se yleensä ratkaisee kaiken, niin kuin tänäänkin. Ei siinä oikeastaan muuta, vähän keskittyminen herpaantui ja vähän lähti oikomaan taas sitä tekemistä.

– Tietenkin kun tietää, että on mahdollisuudet sinne top 20, niin kyllähän se siinä mielessä oli. Pitää noihin tilanteisiin päästä, että jatkossa osaa niihin reagoida.

Myös Harjulalla hiihto kulki.

– Hiihto oli hyvää ja suksi toimi loistavasti. Ei jäänyt siitä tänään kiinni.

Hiidensalolla keuhko-ongelmia

Olli Hiidensalo oli normaalimatkan 95:s. Sakkominuutteja Hiidensalo ampui yhteensä kahdeksan.

– Keuhkot on nyt päässyt huonoon tilaan. Pikakisa oli vielä hyvä, kun oli sen verran aikaa aikaisemmasta startista, mutta nyt kun on ollut tiheämpää starttia, niin kisa kisalta huononee.

– Ihan sama ongelma, mitä koko tammikuun ja helmikuun alun on ollut. Aika kovaa polttelua on, todennäköisesti jonkinlaista tulehdusta.

Hiidensalo aikoo osallistua Pokljukassa vielä viestiin mukaan, mutta loppukauden kilpailut ovat tässä vaiheessa kysymysmerkki.

– Viestit nyt pitää hiihtää tietenkin, mutta aika tarkkaan pitää miettiä loppukauden maailmancupit, mitä niiden kanssa tehdään.

– Kyllä nuo keuhkot pitäisi kuntoon saada, että saisi hyviä kisoja taas.

MM-kilpailut jatkuvat torstaina Pokljukassa parisekaviestillä.

Tulokset