Suomen naiset MM-viestin 14:nneksi

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

MM-kisat huipentuivat suomalaisten osalta lauantain viesteihin Pokljukassa. Naisten nelikko Suvi Minkkinen, Mari Eder, Erika Jänkä ja Nastassia Kinnunen sijoittui naisten 4×6 kilometrin viestissä 14:nneksi. Kilpailun voiton vei Norja, josta Suomi jäi lopulta vajaan viiden minuutin päähän.

Avausosuuden hiihtänyt Suvi Minkkinen jatkoi siitä mihin kisojen avausmatkalla sekaviestissä jäi. Minkkinen onnistui jälleen ampumapenkalla mainiosti ja ampui myös naisten viestissä molemmat paikat ilman varapatruunoita.

– Omalta osalta varmaan näiden kisojen paras veto. 0+0 niin kuin oli sekaviestissäkin, mutta nyt oli pirteämpää hiihtoa. 

– Itselle makuu tuntui aika rauhalliselta, mutta tänään oli sellainen päivä, että vaikka tuntui rauhalliselta, niin kello tykkäsi penkalla.

Minkkinen toi joukkueen vaihtoon sijalla kymmenen, 45 sekuntia kärjen jälkeen.

– Aika hyvin varmaan osuudella ammuttiin, kun 0+0 ja oli kymmenes. Tietysti oli helpot olosuhteet.

– Näen kuitenkin, että meillä olisi potentiaalia korkeammalle huippusuorituksella. Ei olla ihan vielä saatu kaikki semmoisia samaan viestiin natsaamaan, Minkkinen kommentoi.

Ederiltä hyvä pysty

Mari Eder ampui toisella osuudella makuupaikalta kaksi varapatruunaa, mutta onnistui ampumaan pystypaikan ilman puhtaasti.

– Aina kun pystyy parempaan sijoitukseen, mitä lähtönumero on, niin on omaa rankingia vasten pystynyt suoriutumaan paremmin, Eder kommentoi.

– Ja vaikka meille tuli se yksi sakkokierros, niin ihan maksimissaan puhutaan yhdestä sijoituksesta sen kohdalla.

Eder nosti joukkueen vaihdossa kahdeksanneksi, ero kärkeen oli vaihdossa reilun minuutin.

– Omalla kohdalla hiihto oli ihan hyvää. Makuulla meinasi vähän suoritus hajota, mutta onneksi sain haltuun. Toki aiheutti sen, että toisella kierroksella joutui hiihtämään suunnitelmaa kovempaa.

– Se oli hyvä kierros, melkein keulavauhtia ja siihen päälle 28 sekunnin pysty.

Jänkä teki omaa suoritusta

Erika Jänkä ampui kolmannella osuudella makuun hienosti puhtaasti, mutta joutui pystypaikan jälkeen yhdelle sakkoringille. Jänkä vaihtoi sijalla 14, reilut kolme minuuttia kärjen jälkeen.

– Päällimmäisenä mielessä se pystyn sakkokierros, mikä harmittaa aika paljon. Aika kova tärinä siinä oli, kaikkeni yritin.

– Aika kovia nimiä siinä lähti, kun Mari toi niin mahtavasti. Piti lähteä omaa suoritusta tekemään, kun aika kuutamolla tässä ollaan fyysisesti valitettavasti oltu. Makuulla onneksi pystyi paikkaamaan hyvin huonoa fyysistä virettä.

Ankkuriosuudella Nastassia Kinnunen onnistui myös makuulla ja selvitti sen ilman varapatruunoita. Pystypaikalta Kinnunen käytti kaksi varapatruunaa.

– Olen tosi iloinen siitä, että olen saanut tilaisuuden palata MM-kisoihin ja nautin todella paljon. Haluan kiittää koko joukkuetta, on ollut mahtavaa olla mukana ja se antaa paljon motivaatiota, Kinnunen kommentoi.

Harjulalle syöttöhäiriö

Miesten nelikko Tuomas Harjula, Tero Seppälä, Jaakko Ranta ja Olli Hiidensalo sijoittui miesten 4×7,5 kilometrin viestin 19:nneksi.

Viesti alkoi Suomen osalta harmillisesti, kun Tuomas Harjulalta jäi avausosuuden makuupaikalta yksi varapatruuna käyttämättä ja siitä tuloksena oli kahden minuutin aikasakko. Harjula joutui makuulta myös sakkokierrokselle. Pystypaikan Harjula onnistui ampumaan puhtaasti ja vaihtoi sijalla 27, vajaat neljä minuuttia kärjestä.

– Siihen makuuseenhan se kaatui koko viesti tänään. Harmittaa tietenkin muiden puolesta kovasti.

– Tuli syöttöhäiriö ja siihen meni ensinnäkin aikaa ja varapatruunoiden kanssa menin sitten sekaisin. Kun katsoin, että olen kolme ampunut, ja olisi pitänyt hoksata, että varoja olisi joutunut syöttöhäiriön takia käyttämään enemmän. Meni paketti sekaisin ja laskin väärin, Harjula harmitteli.

Seppälällä tahmeaa

Tero Seppälä ampui toisella osuudella makuun puhtaasti ja käytti pystypaikalta kaksi varapatruunaa. Toiseen vaihtoon Seppälä saapui sijalla 27, 4:45 kärjen jälkeen.

– Ei ollut tänään meidän päivä. Oma suorituskin oli aika tahmea ja pystyammunnassa oli ongelmia ja käytin aikaa. Ei jäänyt tästä tuleville sukupolville kerrottavaa.

– Onneksi keväällä päästään maailmancupissa parantamaan viestissä ja palataan sinne tasolle, mitä ollaan tänä talvena näytetty, Seppälä päätti.

Rannan riski onnistui

Jaakko Ranta onnistui kolmannella osuudella ja nosti Suomen vaihdossa sijalle 20.

– Lähdin vähän upporikasta ja rutiköyhää meiningillä liikenteeseen, syöttämään suksella alusta asti, kun ei mitään hävittävää enää ollut.

Ranta onnistui penkalla ja käytti vain yhden varapatruunan pystypaikalta.

– Pystyi kohtuu haastavaista lähtöasetelmista noukkimaan joukkueita hyvin edestä ja tänään oli penkalla hyvä päivä itsellä. Ammuin vähän riskillä nopeasti kaikkia tauluja alas, ensimmäinen lipsahti pystyllä ohi, mutta hyvä veto.

– Viimeisellä lenkillä näkyi vähän kova alkuvauhti, mutta huolto oli tänään timanttia, Ranta kiitteli.

Olli Hiidensalo onnistui ankkuriosuudella ampumaan makuun puhtaasti ja käytti pystypaikalta kolme varapatruunaa.

– Makuu meni ihan mukavasti, pystyllä pikkuisen hätäilyä. Onneksi sai varoilla taulun alas.

– Kyllä tuo keuhkoihin aika kovin ottaa tuo hiihto, täytyy jättää Nove Meston maailmancup väliin. Ja jos keuhkot on kunnossa, palaan Östersundissa mukaan, Hiidensalo avasi.

Naisten tulokset
Miesten tulokset