Heikki Laitinen nousi IBU-cupin takaa-ajon 12:nneksi

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Heikki Laitinen onnistui jälleen ampumahiihdon IBU-cupissa Slovakian Osrbliessä loistavasti ja nousi sunnuntain takaa-ajon 12:nneksi. Sijalta 24 matkaan lähtenyt Laitinen jäi 12,5 kilometrin kilpailun voittaneesta Norjan Endre Strömsheimistä lopulta minuutin ja 14 sekuntia.

– Vielä jaksoi hiihdossa oikein hyvin puristaa, vaikka oli viimeinen kisa. Olen nyt hiihtänyt kuudennen kisan tähän rupeamaan, alkaa jo tuntua, mutta tuntui varmasti myös muillakin.

– Hyvin tulin peesejä hyödyntäen koko matkan, Kontiolahden Urheilijoiden ampumahiihtäjä kommentoi.

Laitinen onnistui jälleen myös ampumapaikalla ja tuloksena oli ainoastaan yksi sakkokierros.

– Taas oli oikein hyvä suoritus, sakko tuli samalla tavalla kuin normaalikisassa, että toiselta makuupaikalta viimeinen ohi. Molemmat pystyt nollille, niin täytyy olla tosi tyytyväinen ammuntaan.

Myös Mustoselta hyvä nousu

Miesten takaa-ajossa myös Joni Mustonen onnistui tekemään hienon nousun. Mustonen lähti matkaan sijalta 59 ja saapui maaliin 47:ntenä. Mustonen jäi kärjestä lopulta neljä ja puoli minuuttia.

– Se oli tänään taas vähän parempi päivä. Pitkän turneen aikana tulee kuitenkin heittelyä tuossa suorituksessa ja päivittäisessä vireessä.

– Tänään oli hiihto taas parempaa kuin eilen ja suksi oli aivan loistava.

Kontiolahden Urheilijoiden Mustonen ampui takaa-ajossa yhteensä viisi sakkokierrosta, joista kolme tuli ensimmäiseltä makuupaikalta.

– Kolme hyvää ammuntaa tänään. Ensimmäiseen makuuseenhan se takaa-ajo kaatui tänään, se kyllä harmittaa aika paljon.

Laari IBU-cupin pisteille

Naisten 10 kilometrin takaa-ajon paras suomalainen oli 35:nneksi sijoittunut Sanna Laari. Laari ampui kilpailussa yhteensä kolme sakkokierrosta ja jäi kilpailun voittaneesta Saksan Anna Weidelista reilut kolme minuuttia.

– Tänään taas perusvarma kisa. Ammunta ei missään nimessä ole huono, mutta ei se täällä vaan riitä minun hiihtovauhdilla nostamaan sijoja.

– Kokonaisuutena perushyvää tekemistä koko reissu. Ei tullut suuria epäonnistumisia, mutta ne kunnon onnistumiset myös jäivät puuttumaan. Positiivista kuitenkin, että oma tekeminen ei ainakaan heikentynyt kisojen edetessä. Ehkä jopa hieman parani, joten tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Laari kommentoi.

​Miesten tulokset
Naisten tulokset