MM-kilpailut päätökseen Sloveniassa

    Tapio Pukki   Uutiset  

Pokljukan MM-kilpailut päättyivät sunnuntaina, kisat olivat joukkueemme päätähtäin tällä kaudella.

Koronasta huolimatta onnistuneen harjoituskauden jälkeen olemme menneet isossa kuvassa eteenpäin. Miesten joukkueen osalta Suomi on maapisteissä noussut alkukauden aikana merkittävästi. Maapisteet määrittävät joukkueen sijoittumista eri maiden välisessä vertailussa ja samalla sitä, miten monta starttipaikkaa maalla on seuraavalla kaudella. Nyt näkymä on, että paikkojen määrä nousee kolmesta neljään. Kaisa Mäkäräisen uran lopetus näkyy naisten joukkueen maapisteiden sijaluvun heikentymisenä. Kilpailu jatkuu kovana myös naisten puolella. Lisäksi sekaviestissä Suomi on saavuttanut top-10 sijoituksen tälläkin kaudella.

Pokljukan MM-kisojen tiukimmilla hetkillä kärkiurheilijamme eivät onnistuneet toivomallaan tavalla. Paineensieto ja -hallinta ovat ampumahiihdossa niitä asioita, joita on vaikea opetella muuten kuin näissä kovissa paikoissa. Tätä kovaa oppia joukkueelle tuli paljon lisää.

Sijoituksellisesti kilpailut olivat MM-viikolla joukkueelle pettymys. Suoritukset ja kilpailujen kokonaisuus analysoidaan ja puretaan osiin päävalmentajan ja lajipäällikön johdolla, kun kilpailukauden jälkeen tehdään perusteellinen analyysi kilpailukauden onnistumisista ja epäonnistumisista. On selvää, että kausianalyysiin pitää panostaa paljon. Olympiavuodelle urheilijat hakevat parhaat mahdolliset eväät, jotta oma kilpailukyky olisi parhaimmillaan.

Kansainvälistä kilpailukautta on jäljellä vielä kolmen maailmancupin verran, joissa on edellytyksiä venymisiin ja hyvien tuloksien saavuttamiseen. Uskomme vahvasti, että urheilijamme ovat hyvässä iskussa lopuissa maailmancupeissa. Myös nuorten MM-kisat alkavat ensi viikolla Itävallassa, josta toivotaan myös hyviä suorituksia. 

Ampumahiihtoliitto kiittää kaikesta saadusta palautteesta ja rohkaisuista urheilijoiden ja joukkueen tukemisessa. On hienoa nähdä, että ampumahiihtoa seurataan ja eletään mukana niin onnistumisissa kuin myös vaikeissakin tilanteissa.

Kansainvälisellä huipulla urheilu ja menestys on tiukkaa. Urheilijat ja valmentajat ansaitsevat tukea erityisesti silloin, kun menestys ei ole ollut omalla tasolla. Liiton johdossa pyrimme kaikin voimin tukemaan urheilijoita, valmennusta sekä huoltoa kauden loppukisoissa onnistumiselle.

Lisätiedot       

Tapio Pukki p. 046 8782200
Toiminnanjohtaja