Suomi naisten viestin 19:nneksi Nove Mestossa

    Meri Maijala   MC tiedotteet  

Suomen joukkue Suvi Minkkinen, Mari Eder, Nastassia Kinnunen ja Erika Jänkä sijoittui 19:nneksi, kun ampumahiihdon maailmancup jatkui tauon jälkeen Tshekin Nove Mestossa.

Kauden viimeisen naisten 4×6 kilometrin viestin voitto meni Ruotsille, josta Suomen nelikko jäi lopulta reilut viisi minuuttia.

Avausosuuden hiihtänyt Suvi Minkkinen saapui ensimmäiseen vaihtoon sijalla 18.

– Omalta osalta varmaan sellainen keskitasoinen veto. Ei ihan huippusuoritus, mihin olen tänä vuonna viesteissä suurimmassa osassa pystynyt.

Minkkinen ampui makuupaikan puhtaasti ja käytti pystypaikalta kaksi varapatruunaa.

– Ihan kohtuullinen ammunta. Ohilaukaukset ei itsestä tuntuneet mitenkään hirmu huonoilta, vähän ihmettelin, kun toinenkin meni ohi, että mitäs tässä nyt oikein tapahtuu.

– Vähän varmaan korjasin asentoa sen jälkeen. Kuitenkin ihan nopeat oli ammunnat.

 Ero kärkeen vaihdossa oli Minkkisellä 54 sekuntia.

– Sijoitus vaihdossa painui aika kauas, mutta ero pysyi kohtuullisena. Ja oli useampi joukkue siinä edessä, niin ei tarvinnut Marin lähteä yksin hiihtämään.

Ederiltä loistoveto

Toisella osuudella Mari Eder onnistui nostamaan Suomen sijoituksen jo yhdeksänneksi. Ederin meno ampumapaikalla oli vahvaa ja hän käytti ainoastaan yhden varapatruunan pystypaikalta. Ero kärkeen oli vaihdossa minuutin ja seitsemän sekuntia.

Osuusajoissa Eder oli viidenneksi nopein ja puhtaissa hiihtoajoissa suomalainen piti kärkivauhtia.

Nastassia Kinnunen joutui kolmannella osuudella pystypaikan jälkeen kolmelle sakkokierrokselle. Makuulta Kinnunen käytti kolme varapatruunaa ja saapui vaihtoon sijalla 19. Joukkueen ero kärkeen kolmannessa vaihdossa oli 3:43.

– Tuntemus oli tänään hyvä, mutta ammunta oli ihan kauheaa. Haluan pyytää anteeksi koko tiimiltä, Kinnunen harmitteli.

Jänkä parempaan suuntaan

Ankkuriosuudella Erika Jänkä käytti makuupaikalta yhden ja pystypaikalta kaksi varapatruunaa.

– Ei ollut mikään superonnistuminen itseltä. Harmittaa makuun yksi ohilaukaus, se oli ihan turha virhe. Pystyllä meinasi olla tärinää, mutta sain sen kasattua jotenkin.

Hiihtovauhdin kanssa viime aikoina kamppaillut Jänkä onnistui ladulla jo paremmin.

– Hiihdossa ollaan oltu kuutamolla, kuorma meni niin yli edellisellä seitsemän viikon reissulla.

– Aika kauhunsekaisin tuntein lähdin hiihtämään, kun ei tiennyt yhtään onko palautunut. Aika varovainen hiihto, mutta oli se tunteena valovuoden parempi ja voisi kuvitella, että lähtisi parempaan suuntaan, Jänkä iloitsi.

Maailmancup jatkuu Nove Mestossa perjantaina miesten 4×7,5 kilometrin viestillä.

Tulokset