Suomi miesten viestin sijalle 16 Nove Mestossa

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Suomen nelikko Tuomas Harjula, Tero Seppälä, Jaakko Ranta ja Heikki Laitinen sijoittui 16:nneksi miesten kauden viimeisessä ampumahiihdon maailmancupin viestissä Nove Mestossa.

4×7,5 kilometrin kilpailun voitti ylivoimaisesti Saksa, josta Suomen joukkue jäi reilun kuuden minuutin päähän.

Harjula vahvassa vireessä

Viesti käynnistyi suomalaisten osalta mallikkaasti, kun Tuomas Harjula toi avausosuudelta joukkueen vaihtoon kahdeksantena.

– Itsellä oli tänään hyvä suoritus. Oli mukava saada hyvä onnistuminen viestissä, kun MM-kisoissa meni niin mönkään, Harjula iloitsi.

Hän käytti kilpailussa yhteensä kaksi varapatruunaa, yhden sekä makuulta että pystystä.

– Jos olisi saanut makuun vedettyä lippaalta nollille, olisin ollut tosi tyytyväinen tähän päivään. Hyvin kuitenkin taistelin ne ammunnat.

Harjulan ero kärkeen oli vaihdossa 53 sekuntia.

– Hiihtokin oli ihan hyvän tuntuista, vaikka oli viimeisellä kiekalla enemmänkin menohaluja, mutta oli niin huonossa kunnossa tuo latu, ettei oikeastaan pystynyt muuta kuin yhtä uraa vetämään, niin piti sitten peesailla.

– Kokonaisuutena ihan kelpo veto, Harjula summasi.

Pyörivä tuuli kiusasi penkalla

Tero Seppälä vaihtoi toisessa vaihdossa sijalla 11. Seppälä käytti makuulta kaksi ja pystypaikalta kolme varapatruunaa.

– Ammunnallisesti vähän huonompi viesti omalta osalta. Onneksi sakkoringit vältin, mutta kyllähän niitä varapanoksia meni liikaa. Tietenkin vähän pyörivä tuuli ja paljon tänään varoja käytettiin.

Suomen ero kärkeen oli toisessa vaihdossa reilut kaksi minuuttia.

– Hiihto oli sinänsä ihan hyvän tuntuista, mutta oli tosi vaikea hiihtää, kun aamulla tuli ilmoitus, että latuja ei ajeta. Tämmöinen uuden lumen liippakeli oli sellaista jäätikköä. Itselle ja näin, että muillekin tuli vaaratilanteita. Hyvä, että pysyi pystyssä, Seppälä avasi.

Olosuhteiden hallinta ratkaisi

Kolmososuudella Jaakko Ranta toi joukkueen vaihtoon sijalla 12.

– Punnittiin joukkueiden paremmuusjärjestys tänään olosuhteiden hallinnalla. Latu oli haastavassa kunnossa, oli todella kova ja liukas, sellainen liippa, missä hiihtäminen vaati kyllä taitoa. Penkalla puolestaan oli puuskittaisia tuulia, Ranta analysoi.

Varapatruunoita Ranta käytti makuulta yhden ja joutui pystypaikalta yhdelle sakkokierrokselle.

– Hallitsin mielestäni olosuhteet ihan hyvin. Ainoa oli pystyn yksi laukaus, mikä jäi kaatumatta. Harmillisesti en saanut sitä viimeistä alas, vajaat neljä minuuttia kärjen jälkeen vaihtanut Ranta kommentoi.

Ankkuriosuudella Heikki Laitinen ampui makuulta nopeat nollat, mutta joutui pystypaikalta yhdelle sakkokierrokselle.

– Oli kyllä tosi raskas päivä. Hankala olosuhde hiihtää, oli tosi krampissa jalat. Ei pystynyt ollenkaan hiihtämään rennosti. Hiihtoon olen pettynyt. Makuu oli päivän parasta antia, Laitinen tiivisti.

Maailmancup jatkuu lauantaina Nove Mestossa sekä naisten että miesten pikakilpailuilla.

Tulokset