Mari Eder Nove Meston pikakilpailun 18:s

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Mari Eder oli paras suomalainen, kun ampumahiihdon maailmancup jatkui Nove Mestossa pikakilpailuilla. Eder sijoittui naisten 7,5 kilometrin kilpailun 18:nneksi.

– Aika kaksijakoinen kisa. Tietysti sijoitus on hyvä ja siitä pitää olla tyytyväinen. Sitä kautta myös hyvä lähtöpaikka takaa-ajoon. 

Eder ampui kilpailussa yhden sakkokierroksen makuulta.

– Eniten jäi tästä päivästä se makuun hankaluus, se oli ajankäytöllisesti ratkaiseva tässä kisassa. Tavallaan kova taistelu minkä kävin siellä penkalla, niin siitä samasta syystä sain tuollaisen tuloksen. Siitä samasta syystä hävisin sen, että olisin voinut taistella kovista sijoituksista.

– Aika haastava väli oli tuulen suhteen, siinä vieressä ammuttiin reilusti sakkoja sillä hetkellä. Reagoin siihen ja nyt näyttää siltä, että se oli ollut jopa liikaa. Onneksi kuitenkin säästyin siltä, etten sen takia ole ampunut ulos asti, Eder avasi.

Kilpailun voitto meni jälleen Norjan Tiril Eckhoffille, josta Eder jäi 58 sekunnin päähän. 

– Hiihto tuntui tänään ihan hyvältä ja lähti hyvin käyntiin. Ei tuntunut mitenkään hyytyvän, mutta aikaero kasvoi viimeisellä ringillä jonkin verran. Vähän jäi miettimisen varaa omasta taktisesta puolesta, en kuitenkaan tunnista, että olisin avannut mitenkään raivopäisesti.

Takaa-ajoon Eder lähtee luottavaisin mielin. 

– Keho tuntuu paremmalta ja selkäongelmista ollaan selkeästi päästy, Eder iloitsi. 

Minkkinen pistejahtiin

Suvi Minkkinen sijoittui pikakilpailussa 52:nneksi ja jäi kärjestä minuutin ja 52 sekuntia.

– Aika tiukka kisa oli tänään, monta sijoitusta oli samalla sekunnilla. Ja varmaan tämän kauden suoritustasoon nähden aikaero kärkeen oli ihan hyvä. 

Minkkinen ampui kilpailussa yhden ohilaukauksen sekä makuulta että pystystä.

– Positiivinen suoritus. On siellä taas niitä pieniä juttuja, mitkä ärsyttää. Makuulta viimeinen ohi. Varmaan jokin ajatuskatkos, en malttanut sitä loppuun asti ottaa. 

Minkkinen nappasi paikan sunnuntain takaa-ajoon ja jäi maailmancupin pisteistä vain seitsemän sekunnin päähän.

– Iloinen olen, että pääsin takaa-ajoon. Huomenna ollaan käytännössä saman tien siinä pistejunassa mukana. Ei muuta kuin täysi jahti päälle, Minkkinen päätti. 

Nastassia Kinnunen oli kilpailun 65:s ja Erika Jänkä 84:s.

Seppälällä epäonnea

Tero Seppälä sijoittui miesten 10 kilometrin pikakilpailun 26:nneksi. Ampumapenkalla Seppälä onnistui loistavasti ja selvitti kilpailun ilman sakkokierroksia.

– Nyt sain sen kauan odotetun ja toivotun nolla-ammunnan. Kyllä pitää olla sitten huono tuuri, kerrankin kun ammunta menee noin hyvin. Enköhän sitten kaatunut tuonne yhteen kovavauhtisimmista laskuista. Tuommoinen jäätikkö siellä, kolahti aika kovasti ja kyynärpäätä ja toista jalkaakin kolhasi, Seppälä manasi.

– Tuntui ensin, etten pääse sieltä ylös. Sen jälkeen meni aivan lukkoon jalat ja hapoille.

Miesten kilpailun voitti Ranskan Simon Desthieux, josta Seppälä jäi reilun minuutin päähän.

– Tympäisee, että meni hyvä kisa pilalle siinä. Tietenkin pystyssä pitäisi pysyä, mutta vaikeaa se on taiteilla, kun on sellaista jäätikköä ja sohjoa. 

– Kyllä olisi ilman tuota kaatumista pitänyt 15 parhaan joukkoon päästä.

Takaa-ajoon Seppälä lähtee sisuuntuneena.

– Onneksi pääsee takaa-ajoon ihan hyvistä asemista ja sitten näytetään. 

Harjula onnistui penkalla

Tuomas Harjula sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena kilpailun 48:nneksi. Harjula ampui molemmat paikat puhtaasti ja jäi kärjestä minuutin ja 42 sekuntia.

– Päällimmäiset fiilikset aika pettyneet. Vähän ärsyttää, kun ammunnassa onnistuu, niin hiihto ei kulje silmääkään. Hyvältä se tuntui, mutta ihan käsittämätön ero tuli keulaan siihen nähden miltä se tuntui. Ihmetyttää kyllä suuresti, että taas näin kävi.

– Pääasia oli päästä takaa-ajoon, mutta kyllä sitä olisi toivonut tänäänkin sinne neljänkymmenen tai kolmenkymmenen joukkoon pääsevän. Ei riittänyt tänään, Harjula kommentoi.

Jaakko Ranta ampui kolme sakkokierrosta ja sijoittui kilpailun 85:nneksi.

– Oli kyllä kauden huonoin kisa ylivoimaisesti. Ammunta oli huono tänään. Suksi oli ehkä ainoa positiivinen asia päivän suorituksessa, huolto onnistui hyvin ja oma kalusto näyttää olevan kunnossa, Ranta kommentoi.

Naisten tulokset
Miesten tulokset