Tero Seppälä Nove Meston takaa-ajon 33:s

    Meri Maijala   MC tiedotteet  

Tero Seppälä sijoittui parhaana suomalaisena 33:nneksi ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajossa Nove Mestossa. Kilpailun voiton vei Norjan Tarjei Bö, josta Seppälä jäi reilut kaksi minuuttia.

– Tänään oli hiihtoladulla aivan perushyvä meno. Semmoista tasaisen jaksavaa. Tietenkin kolmas kisa jo putkeen, vähän rupeaa painamaan, mutta ei ollut eilisestä kaatumisesta mitään sellaisia kolhuja, että olisi menoa haitannut.

Seppälä ampui kilpailussa kolme sakkokierrosta. Makuulta yhden ja pystypaikoilta yhteensä kaksi.

– Ammunnoissa onnistuin aivan hyvin tämän talven ammuntoihin nähden. Makuun osumaprosentti oli 90 ja pystyn 80. Se oli tänä päivänä kuitenkin liian huono. Todella kova taso oli kisassa ja harmittaa, että sija tippui noinkin kauas.

– Ei auta. Ensi viikolla pitää olla vielä parempi ja näyttää muille, että kyllä minäkin pystyn haastamaan, Seppälä päätti.

Sijalta 48 takaa-ajoon startannut Tuomas Harjula ampui ensimmäiseltä makuulta viisi ohilaukausta ja ohitettiin lopulta kierroksella.

– En osaa sanoa mitä siinä tapahtui, mutta oikealta oli kaikki mennyt ohi, Harjula harmitteli.

Tuuli haittasi Ederiä

Mari Eder oli naisten 10 kilometrin takaa-ajon parhaana suomalaisena 37:s. Eder ampui yhteensä viisi sakkokierrosta, joista kolme tuli ensimmäiseltä pystypaikalta.

– Kyllähän siellä se ensimmäinen pysty oli tuloksellisesti huonoin. Siinä oli pientä vastatuulta, kun tultiin siihen pystyammuntaan ja jäin siinä peesiin. Ajattelin, vaikka vauhti oli vähän rauhallisempi mitä muuten siinä kierroksella, että siitä olisi etua ammuntaan.

– En saanut pidettyä suoritusta kasassa. Kuvittelisi, että kun hengitys oli helpompi, että se auttaa. Mutta en tänään osannut operoida siinä tuulessa sen kummemmin.

Toinen pystypaikka oli Ederille parempi ja siitä tuloksena oli yksi ohilaukaus.

– Viimeiselle pystylle tulin selkeästi kovempaa omalla tatsilla, niin suoritus oli paljon parempi kokonaisuudessaan.

Ederillä hyvä hiihtovire

Kilpailun voiton vei jo tuttuun tapaan Norjan Tiril Eckhoff, josta Eder jäi kolmen minuutin päähän.

– Edelleen ollaan siinä puolen minuutin päässä hiihtovauhdillisesti keulasta, kyllä se enemmän siihen ammuntaan käytettyyn aikaan ja niihin osumiin kilpistyy.

– Aika lailla samat ongelmat ja samat tarinat tässä toistuu nyt.Ja sillä tavalla harmitus on kyllä iso, kun en ole pystynyt tätä asiaa ratkaisemaan.

Maailmancup jatkuu vielä ensi viikolla Nove Mestossa pikakisoilla, takaa-ajoilla sekä sekaviesteillä, jonka jälkeen ohjelmassa on vielä finaaliviikko Ruotsin Östersundissa.

– Nyt keho tuntuu kuitenkin siltä, että jaksaa hyvin hiihtää kilpaa. Sen puolesta vielä vaan yritetään viimeisistä viikoista saada irti se, mitä on otettavissa, Eder päätti.

Minkkiseltä vahva alku

Suvi Minkkinen nosti takaa-ajossa kuusi sijaa ja oli lopputuloksissa 46:s.

– Pisteitä kolkuteltiin matkan aikana, mutta ei ihan loppuun asti kestänyt se nousu.

Minkkinen ampui makuut nollille ja joutui kiertämään pystypaikoilta yhteensä kolme sakkokierrosta.

– Oli haastava tuuli. Jouduin reagoimaan molemmissa makuissa, mutta niistä selvisin ihan hyvin.

– Pysty taas oli vaikean tuntuinen. Setoimii harjoituksissa melkein paremmin kuin makuu, mutta sitten kisassa jään vähän varmistelemaan. Se ei tule kisoissa sellaisella rennolla rytmillä, mitä mulla parhaimmillaan tulee, Minkkinen harmitteli.

Naisten tulokset 
Miesten tulokset