Tero Seppälä maailmancupin pisteille Nove Mestossa

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Tero Seppälä sijoittui suomalaisista korkeimmalle, kun ampumahiihdon maailmancup jatkui Tshekin Nove Mestossa torstaina. Seppälä sijoittui miesten 10 kilometrin pikakilpailun 40:nneksi ja nappasi samalla maailmancupin pisteitä. Sakkokierroksia Seppälä ampui kilpailussa kolme.

– Suksella oli nyt pirteintä menoa, mitä on täällä Nove Mestossa ollut.

– Mutta ammunnan taso on kyllä MM-kisojen jälkeen noussut todella kovaksi. Tuommoinen kolmen sakon kisa, niin sillä ei pärjää täällä maailmancupissa ollenkaan. Niin paljon on nolla-ampujia ja yhden sakon miehiä, että sijoitus painuu kauas.

Pikakilpailun voiton vei puhtaasti ampunut Ranskan Quentin Fillon Maillet, josta Seppälä jäi minuutin ja 45 sekunnin päähän. Lauantain takaa-ajoon suomalaisen asetelmat ovat kuitenkin varsin hyvät, sillä miehiä on edessä muutaman sekunnin päässä vino pino.

– Kunto on aivan hyvä ja löydettiin hyvä suksikin, niin takaa-ajossa yritetään nousta. Kaksi edellistä kisaa oli ammunnallisesti hyviä, nyt tuli huonompi kisa tähän väliin, mutta seuraavaksi otetaan taas hyvä kisa, Seppälä päätti.

Harjulalla hyvä fiilis

Myös Tuomas Harjula onnistui pikakilpailussa mainiosti ja sijoittui 47:nneksi. Maailmancupin pisteistä Harjula jäi vain neljän sekunnin päähän.

– Hyvä kisa siinä mielessä, että pääsi taas takaa-ajoon. Pysty tekemään sen, mitä tehtävissä on tässä vaiheessa kautta. Pikkuisen alkaa jo painaa.

Harjula suoriutui myös penkalla mainiosti ja ampui vain yhden sakkokierroksen.

– Yhdellä sakolla sama sijoitus mitä nollilla viime viikon pikakisassa. Hiihto on nyt parempaa, vaikka viimeinen kierros oli taas raskas.

– Sinänsä hyvä fiilis jäi, kun pystyi penkalla palaamaan normitasolle.

Rannalta hyvä kokonaisuus

Jaakko Ranta jatkoi suomalaisten hyviä otteita ja selvitti kolmantena miehenä paikan lauantain takaa-ajoon. Ranta sijoittui kilpailun 53:nneksi ja jäi kärjestä kahden minuutin päähän.

– Nyt oli hyvä kisa. Oli kokonaisuutena hyvä veto. Pikkaisen oli vaikeuksia viimeisellä hiihtokierroksella. Jos sen olisi jaksanut vähän paremmin, niin olisi voinut vielä paremman arvosanan itselle antaa.

Ampumapenkalla Rannan tuloksena oli yksi sakkokierros.

– Täytyy olla tyytyväinen päivän suoritukseen. Ammunta oli hyvä, vaikka harmillisesti pystyllä oli liipaisu aikaisessa, niin meni ohi se laukaus. Olisi pistejunaan päästy kiinni, kun sen olisi kaatanut.

Takaa-ajon Rannan taktiikka on jo selvillä.

– Yritetään rakentaa takaa-ajosta samanlainen tarina, mitä tammikuun EM-kisoissa oli, että penkalla täydellistä työskentelyä, peeseistä irti mitä saa ja loppukirissä katsotaan sijoitus, Ranta viittasi kilpailuun, jossa hän ampui puhtaasti, nousi 28 pykälää sijoittuen lopulta 13:nneksi.

Maailmancup jatkuu Nove Mestossa perjantaina naisten pikakilpailulla.

Kuva: NordicFocus

Tulokset