Nastassia Kinnunen 44:s Nove Meston pikakilpailussa

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Nastassia Kinnunen sijoittui parhaana suomalaisena 44:nneksi, kun ampumahiihdon maailmancupissa Nove Mestossa oli vuorossa naisten pikakilpailu. Kinnunen ampui molemmat ampumapaikat puhtaasti ja jäi kilpailun voittaneesta Norjan Tiril Eckhoffista puolitoista minuuttia.

Sijoitus oli Kinnuselle kauden paras maailmancupissa ja hän jäi maailmancupin pisteiltäkin vain vajaat kaksi sekuntia.

– On aina mukava ampua 0+0. En odottanut ihan näin hyvää tulosta, olen tosi iloinen siitä. Tästä on hyvä jatkaa, Kinnunen kommentoi.

Ederillä kauden parasta hiihtoa

Mari Eder sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena heti Kinnusen perässä 45:nneksi. Eder ampui makuulta kaksi ja pystypaikalta yhden sakkokierroksen. Hiihtovauhti Ederillä oli kuitenkin kohdillaan, sillä suomalainen piti ladulla kahdeksanneksi nopeinta vauhtia.

– Alkaa aika vähissä olla nämä sanomiset, kun nämä sijoitukset on jatkuvasti tällaisia.

– Mutta kauden parasta hiihtämistä. Siinä oli hyvät asiat. Huonot asiat löytyy sieltä tutusta kohteesta eli ammunnasta ja varsinkin makuuammunnasta. Se on nyt hankala paikka minulle ja en oikein tahdo päästä siitä yli enkä ympäri.

Minkkiselle täydellinen ammunta

Suvi Minkkinen jatkoi suomalaisten hyvää joukkuepanosta ja nappasi kolmantena paikan lauantain takaa-ajoon. Minkkinen ampui puhtaasti ja sijoittui pikakilpailun 49:nneksi.

– Vihdoin nollakisa tälle kaudelle henkilökohtaisellakin matkalla, vaikka viestissä niitä on tullut useampia.

– Tänään ei ollut itsellä fyysisesti niin pirteä päivä, mitä esimerkiksi se edellinen pikakisa oli. Se näkyi hiihtoajoissakin, että parikymmentä sekuntia edellisen kisan erosta tuli lisää.

Minkkinen jäi lopulta kärjestä minuutin ja 42 sekuntia. Maailmancupin pisteille eroa jäi vain kahdeksan sekuntia.

– Toki harmittaa, että just tänään, kun nollat tuli, niin ei mahdu pisteille. Viimeisellä kierroksella se sieltä valui. Oma fiilis oli, että alkoi olemaan jo aika kypsä puolessa välissä kisaa.

– Toki hienoa, että noin väsyneessä tilassa pystyi pystystä sen nollan ampumaan.

Erika Jänkä ampui yhden sakkokierroksen ja oli kilpailun 89:s.

Tulokset