Tero Seppälä nousi Nove Meston takaa-ajossa 25:nneksi

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Tero Seppälä onnistui nostamaan sijoitustaan 15 pykälää, kun Nove Mestossa kilpailtiin lauantaina ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajot. Seppälä sijoittui lopulta hienosti miesten 12,5 kilometrin kilpailun 25:nneksi. Sakkokierroksia suomalainen ampui ainoastaan ensimmäiseltä pystypaikalta, josta tuloksena oli kolme ohilaukausta.

– Hyvä alku tänään. Makuut kulkivat tosi nätisti ja muutenkin se on nyt tässä kevättalvesta ollut hyvällä tasolla.

– Mutta ensimmäinen pysty oli tänään haastava. Siinä oli vähän enempi tuulta ja mulle on aina ollut paha, kun selän puolelta tuulee.

– En ole vielä oppinut sitä niin hyvin hallitsemaan. Ehkä siinä on yksi hyvä kehityskohta tulevalle harjoituskaudelle.

Viimeisen pystyn Seppälä onnistui kuitenkin tykittämään puhtaasti.

– Vikalla pystyllä katsoin, että nyt oli jäsentenväliset, kun oltiin kaikki kolme suomalaista siinä samaan aikaan. Ajattelin, että nyt ei saa antaa tuulen tai minkään häiritä, vaan se on vaan otettava ne taulut alas.

– Siinä onnistuin ja aika nopeastikin ja siitä sitten loppupeleissä ihan hyvä sija tulikin, Seppälä iloitsi.

Kilpailun voiton vei Ranskan Quetin Fillon Maillet, josta hyvän nousun tehnyt Seppälä jäi 2:43 päähän.

– Kyllä se on aina positiivista, että pystyy näissä takaa-ajoissa nousemaan. Ei ole tainnut noin hyviä takaa-ajoja tälle talvelle vielä tullakaan.

Harjulan hiihto pirteää

Tuomas Harjula oli takaa-ajon 48:s. Harjula ampui yhteensä viisi ohilaukausta, makuupaikoilta kaksi ja viimeiseltä pystypaikalta kolme sakkokierrosta.

– Viimeiseen pystyynhän se kaatui tänään hyvä sijoitus. Siinä vaan taas kerran keskittyminen pikkuisen herpaantui. Lähti huonosti liikkeelle ja kun olin kaksi ampunut, heräsi oikeastaan vasta siihen ammuntaan. Olisi pitänyt hetki odottaa, ottaa ase haltuun ja lähteä sitten rakentamaan normaalia omanlaista ammuntaa.

– Ei tällä kertaa, mutta hyvää oppia taas seuraaviin kertoihin.

Kärjestä Harjula jäi reilun neljän minuutin päähän.

– Loppujen lopuksi hiihto oli tänään taas pirteää, mukavaa, että se kulkee. Harmi vain, että ei samalle päivälle sattunut taaskaan hyvää hiihtoa ja ammuntaa.

– Huomenna viestissä on onneksi vielä mahdollisuuksia.

Ranta lähellä huippuonnistumista

Jaakko Ranta oli kilpailun 50:s ja jäi Harjulasta kuuden sekunnin päähän.

– Taktiikka toimi hyvin viimeiseen pystyyn asti. Siihen asti meni tosi hyvin oikeastaan. Pystyi hyvissä letkoissa kovavauhtista hiihtoa tulemaan porukan mukana.

– Ja tänään oli taas koko kauden trendin mukaisesti tosi hyvä suksi alla. Joka sitten myös laskuissa antoi vähän helppoa, pääsi pikkaisen kovemmilla vauhdeilla aina seuraavaan mäkeen, Ranta kiitteli.

Hän ampui makuut puhtaasti, mutta ensimmäiseltä pystypaikalta tuli yksi ja viimeiseltä pystyltä kolme sakkokierrosta.

– Makuut oli tänään kyllä täysi kymppi. Ensimmäinen pystykin oli hyvä, siinä oli vähän taistelua, että kuka pääsee paikkaan 30 ja kuka joutuu numeroon 1. Pääsin itse siihen paikalle 30 vähän tuulen suojaan, kun kavereita seisoi edessä.

– Mutta viimeisellä pystyllä varmasti näkyi se, että tosi kovaa vauhtia oltiin pidetty hiihtokierroksilla. Ja osaksi myös se, että taisteltiin nyt oikeasti ensimmäistä kertaa pisteille pääsystä. Ei ollut vielä ihan riittävästi kanttia itsellä ottaa.

– Kuitenkin olen tyytyväinen päivän kilpailuun, Ranta iloitsi.

Minkkinen nousi pisteille

Naisten 10 kilometrin takaa-ajon parasta suomalaisvauhtia piti 39:nneksi sijoittunut Suvi Minkkinen. Samalla Minkkinen nappasi kauden toiset maailmancupin pisteensä.

– Ihan hyvä kisa oli. Ammunnallisesti harmi, kun ehkä viimeinen pysty olisi tänään ollut tuntemuksien puolesta nollattavissa, mutta pikkuisen siihen viimeiselle pystylle tuli jännitystä, kun tiesi, että nyt ollaan taas aika lähellä niitä pisteitä.

– Aika tiukassa ne on tänä vuonna ollut ja koko ajan niitä on metsästetty.

Minkkinen ampui yhteensä kaksi sakkokierrosta yhden makuulta ja yhden viimeiseltä pystypaikalta. Kilpailun voittaneeseen Norjan Tiril Eckhoffiin eroa tuli kolme ja puoli minuuttia.

– Hyvä, että pystyi viimeisellä kierroksella pitämään itsensä siellä 40 sakissa. Tänään oli kyllä hyvä suksi, että oli mukava kun laskuissa näki, että pystyy saavuttamaan porukkaa ja laskemaan jopa ohi.

– Ihan hyvä mieli on tästä päivästä ja varmaan pirteämpi päivä fyysisesti kuin se eilinen pikakisa.

Ederin makuu tuottaa haasteita

Mari Eder oli kilpailun 50:s. Eder ampui kuusi sakkokierrosta, joista neljä tuli makuupaikalta.

– Ei oikeastaan muuta kuin, että penkalla vain hankaluudet jatkuu. Varsinkin makuun kanssa on tosi hankala vaihe. Tuntuu, että mikään ei oikein onnistu ja tunnu hyvältä, eikä pääse siihen omaan suorittamiseen kiinni, Eder harmitteli.

Nastassia Kinnunen kaatui hurjannäköisesti heti kilpailun ensimmäisellä kierroksella kovavauhtisessa laskussa ja lensi ulos ladulta. 

– Kaikki on ok. Tänä vuonna on ollut niin paljon kaikennäköistä, että en tiedä, mitä muuta voisi enää edes tapahtua. Mutta sitä kutsutaan paluuksi, Kinnunen naurahti.

Suomalainen keräsi itsensä kaatumisen jälkeen hienosti ja ampui makuut puhtaasti. Pystypaikoilta kierroksia tuli kolme ja sijoitus oli lopulta 56:s.

– Askel askeleelta eteenpäin, hän päätti.

Nove Mestossa kilpaillaan vielä sunnuntaina sekä sekaviesti että sekapariviesti.

Miesten tulokset
Naisten tulokset