Suomi parisekaviestin 13:nneksi Nove Mestossa

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Suomen kaksikko Suvi Minkkinen ja Tero Seppälä sijoittui 13:nneksi ampumahiihdon maailmancupin parisekaviestissä Nove Mestossa. Kilpailun voiton vei Ruotsi ennen Norjaa ja yllätysjoukkuetta Yhdysvaltoja. Suomi jäi kilpailun kärjestä lopulta 1:49.

Suomen ensimmäistä ja kolmatta osuutta vei Suvi Minkkinen, joka käytti neljältä ampumapaikalta ainoastaan kaksi varapatruunaa.

– Tänään semmoinen ehjä suoritus ainakin. Tuuli oli haastava olosuhteiden puolesta, välillä tuuli kovempaa ja sai olla tarkkana siirtojen kanssa. Ammunnat oli molemmilla osuuksilla hyviä suorituksia, pysyi paketti kasassa.

Minkkinen on tällä kaudella ollut tutumpi näky Suomen sekaviestijoukkueessa, mutta nopea ja tarkka ampuja oli elementissään sähäkässä kilpailussa.

– En ole tänä vuonna vielä tätä sinkkuviestiä vetänyt ja en yleisestikään ihan älyttömän paljoa. Ainakin oma suoritus oli paras veto, mitä olen niissä muutamissa pystynyt vetämään. Siihen olen tyytyväinen.

– Toki numerolappu siinä lähdössä oli niin iso, että tavallaan tuli ilmaisia sekunteja annettua periksi, kun letka sitten venyi niin isoksi. Mutta eipä se siihen ratkea, tyytyväinen olen, Minkkinen iloitsi.

Seppälä selvisi kunnialla

Tero Seppälä selvitti oman ensimmäisen osuutensa neljällä ja ankkuriosuutensa kahdella varapatruunalla.

– Oli aika tiukka vetää viikon kolmantena tuommoinen sprinttityylinen kisa. Kuitenkin vähän painoi jo eilinen päivä ja pikakisa jaloissa. Aika rankkaa oli, mutta muuten aivan kunnialla suoriuduttiin.

– Se minun ensimmäinen pysyt oli haastava. Siinä oli vähän kovempaa tuulta ja useampikin ampui vähän huonommin. Onneksi varoilla sai sen tilanteen kuitenkin pelastettua, kolme varapatruunaa ensimmäiseltä pystypaikalta käyttänyt Seppälä kommentoi.

Sekaviestissä Suomen joukkue ajettiin kierroksella kiinni toisella osuudella. Sijoitus oli lopulta 25:s.

Ampumahiihdon maailmancup huipentuu ensi viikolla Östersundiin, jossa vuorossa kauden viimeiset pikakilpailut, takaa-ajot sekä yhteislähtökilpailut.

Parisekaviestin tulokset
Sekaviestin tulokset