Tiedote: Ampumahiihdon kilpailukausi joudutaan päättämään

     Tapio Pukki   Uutiset  

Suomen Ampumahiihtoliiton tiedote 18.3.2021

Kilpailukausi kansallisten kilpailujen osalta joudutaan päättämään

Suomen Ampumahiihtoliiton hallitus on kokouksessaan 17.3.2021 päättänyt, että ampumahiihdon kansallinen kilpailutoiminta talvikauden 2020-21 osalta päätetään koronapandemian takia.

Päätöksen taustalla on edelleen hankala koronatilanne. SM-kilpailujen osalta, kuten koko kilpailukauden ajan, tilannetta on seurattu ja arvioitu yhdessä viranomaisten, yhteistyökumppaneiden, kilpailujärjestäjien, urheilijoiden ja muiden urheilujärjestöjen kanssa. Liiton hallitukselle esitetyssä tilannearviossa läpikäytiin laajasti tilanteen vaikutuksia mm. tulevan kauden valmennusryhmien valintoihin. Hallitus teki päätöksen kokonaisarvioon perustuen. On valitettavaa, että tilanne on tällainen.

Liitto tiedottaa valmennusryhmien valintaperusteista tarkemmin huhtikuussa. Koronapandemian tilannetta seurataan tiiviisti edelleen. Tavoitteena on päästä toiminnoissa suunnitelmalliseen tilaan alkavan harjoituskauden osalta mahdollisimman pian.

”Tilanne on ollut jo kauan ja on edelleen harrastajien kannalta erittäin ikävä ja olemme erittäin harmissamme, kun kilpaileminen ei mahdollistu enää tällä kaudella. Katsoimme kuitenkin SM-kilpailujen sekä lopputalven osalta, että kokonaisarvion ja terveysturvallisuuden näkökulmista ei ole mahdollista isoja tapahtumia järjestää”, kommentoi päätöstä toiminnanjohtaja Tapio Pukki.  

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Tapio Pukki p. 046 8782200

Puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki p. 0500 363126