Seppälä nousi takaa-ajossa maailmancupin pisteille

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Tero Seppälä onnistui kauden viimeisessä maailmancupin kilpailussa Östersundin takaa-ajossa nostamaan sijoitustaan 11 pykälää, ja nousemaan samalla maailmancupin pisteille. Seppälä sijoittui Norjan Sturla Holm Lägreidin voittamassa kilpailussa 34:nneksi.

– Kyllähän se vähän väsyneiden miesten taistelua näytti olevan. Vesikeli, kohtuu rankka latu ja tosi kova tuuli haastoi tuolla penkalla kunnolla, Seppälä avasi.

Suomalainen ampui tuulessa yhteensä kuusi sakkokierrosta, kolme sekä makuulta että pystystä.

– Semmoinen ok suoritus olosuhteisiin nähden. Yhdelläkään paikalla ei tullut totaaliromahdusta, mutta ei tullut nolla-ammuntojakaan. Sijoja noustiin jonkun verran kuitenkin ylöspäin, koitin viimeisellä kierroksella runtata sen mitä jaksaa.

Seppälä kärsi perjantaina ruokamyrkytyksestä ja olo lauantaina ei ollut vielä vahvin mahdollinen.

– Kun eilen tyhjeni keho kokonaan, niin ei se helppoa ollut tänäänkään tuo hiihtäminen.

Koko maailmancup-kauteen Seppälä on kuitenkin tyytyväinen, vaikka hampaankoloonkin vielä jäi.

– Enempi pisteitä saatiin taas, mitä koskaan aiemmin. Ja varmasti sellainen tasaisin kausi oli, mitä aikaisemmat. Huippusijat jäivät puuttumaan ja se vähän harmittaa.

– Mahdollisuus niihin kuitenkin on olemassa ja nyt pitää vaan tehdä hyvä harjoittelukausi, että pystytään olympiatalvena näyttämään mihin oikeasti pystytään.

– Seuraavaksi kotiin palautumaan. Tarkoitus olisi muutamat maastohiihdot vielä keväällä kisata ja sitten saa huilata, Seppälä päätti.

Minkkinen loppukirivoitolla pisteille

Myös Suvi Minkkinen onnistui nappaamaan maailmancupin pisteitä kauden viimeisessä kilpailussa. Minkkinen sijoittui Norjan Marte Olsbu Röiselandin voittamassa kilpailussa 40:nneksi.

– Pikkuisen se sijoitus on tällä kaudella yleensä valunut viimeisellä kierroksella, mutta nyt pystyin nousemaan ja loppukirivoitolla vielä yhden pisteen kairaamaan itselleni. Ei noita pisteitä niin paljon ole tällä kaudella tullut, niin ihan kiva on vielä viimeisessä kisassa ottaa.

– Oli myös aivan järkyttävän hyvä suksi ja senkin takia itsevarma olo viimeisellä kierroksella, Minkkinen kiitteli.

Östersundin kovassa ja vaihtelevassa tuulessa käydyssä kilpailussa nähtiin hurjasti ohilaukauksia.

– Olipahan melkoinen tuulikisa tänään, oli sellainen tuuli, ettei hirveästi hyviä rakoja ollut. Toki en siltikään omaan suorittamiseen ole tyytyväinen, koen, että olisi tuosta paremmin pitänyt pystyä suoriutumaan.

Minkkinen ampui kilpailussa yhteensä kuusi sakkokierrosta, kaksi makuulta ja neljä pystystä.

– Se kun ammuin kuusi ohi ja tipuin vain neljä sijaa lopputuloksissa, kertoo aika paljon, miten haastava se olosuhde oli.

Miesten tulokset
Naisten tulokset