Tero Seppälä jälleen 16:s Östersundin maailmancupissa

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Tero Seppälän vahva vire ampumahiihdon maailmancupissa jatkui, kun Ruotsin Östersundissa kilpailtiin torstaina miesten 10 kilometrin pikakilpailu. Seppälä sijoittui viikonlopun tapaan jälleen hienosti 16:nneksi minuutin kilpailun voittaneesta Ruotsin Sebastian Samuelssonista jääneenä.

– Mallikasta tekemistä oli taas. Ladulla oli minun inhokkikeli, oikein nihkeä pakkaskeli, jossa ei pysty paljon liu’uttamaan. Pitäisi jaksaa vaan hakata nuita nousuja menemään. Ei ollut ehkä aivan parasta siellä, mutta riittävän hyvää.

Seppälä ampui kilpailussa yhden pystypaikan sakkokierroksen. Ammunnoissa oli myös vauhti kohdillaan, sillä Seppälä suoritui ampumapenkalla koko joukon kolmanneksi nopeiten. 

– Oli tavoite olla penkalla vielä rohkeampi ja lähellä oli, ettei olisi kaikki taulut kaatuneet. Tosi nopeasti sain molemmat ammunnat hoidettua. Olen kyllä siihen tyytyväinen, siinä voitti tänään sekunteja, Seppälä iloitsi.

Miesten kilpailut jatkuvat Östersundissa lauantaina viestillä. Sunnuntaina Seppälä pääsee starttaamaan mainioista asemista takaa-ajoon.

– Tästä on hyvä jatkaa ja hyvä paikka lähteä takaa-ajoon. Olen ihan positiivisin mielin tästä alkukaudesta, Seppälä kommentoi. 

Hiidensalo vain niukasti ulos takaa-ajosta

Olli Hiidensalo piti suomalaisista pikakilpailun toiseksi kovinta vauhtia. Hiidensalo sijoittui kilpailun 63:nneksi ja jäi niukasti ulos takaa-ajosta. Sakkoja Hiidensalo ampui yhteensä kaksi. 

– Joutui pienen kompromissin tekemään suksivalinnassa ja se ei ehkä ihan paras mahdollinen ollut. Vaikutti jonkun verran hiihtofiilikseen. 

– Mutta kyllä sijoitukset tänään penkalla hävittiin. Makuuammunta oli hidas ja huono, tuhersin ensimmäistä laukausta liian kauan. Kaksi sakkoa on pikakisassa liikaa, Hiidensalo kommentoi. 

Heikki Laitinen ampui yhden sakkokierroksen ja sijoittui pikakilpailun 80:nneksi.

– Aika raskas kisa oli. Pystyammunnalle asti meni tosi hyvin, mutta viimeisellä kiesillä tuli totaalinen kuolema. Meinasin, että pääsenkö edes maaliin asti. Päivän ammuntoihin olen tyytyväinen.

Tuomas Harjula oli kilpailun 106:s.

Ederiltä parempaa tulossa

Naisten 7,5 kilometrin pikakilpailun paras suomalainen oli 50:nneksi sijottunut Mari Eder. Eder ampui kilpailussa kolme sakkokierrosta ja jäi kilpailun voittaneesta Itävallan Lisa Hauserista minuutin ja 51 sekuntia. Ladulla suomalainen piti jälleen hyvää vauhtia ja oli puhtaissa hiihtoajoissa kilpailun 12:nneksi nopein. 

– Hiihdon puolesta oli hyvä alku tänään, vaikka viimeisellä ringillä tulikin vähän toivottua enemmän takkiin. Ammunnallisesti 70 prosenttia ei riitä näissä karkeloissa yhtään mihinkään, se on selvä. 

– Ehkä tämä menee sitä samaa kaavaa, mitä harjoituskaudella on ollut. Olen sukeltanut, mutta aina toistaiseksi saanut homman haltuun ja siihen pitää uskoa tässäkin vaiheessa. Missään nimessä kaikki ei ole näytetty ja parempaa on tulossa, Eder päätti. 

Minkkisellä flunssa kiusana

Suvi Minkkinen oli toiseksi parhaana suomalaisena pikakilpailun 79:s. Sakkokierroksia Minkkinen joutui kiertämään kaksi.

– En ole yhtään tyytyväinen. Pientä flunssanpoikasta tuli viime viikonlopun jälkeen, ei ollut sataprosenttinen vire. Vähän ihmetyttää, kun viimeinen kierros hyytyi todella pahasti. Vielä kun saisi sen yhden kierroksen tulemaan, niin olisi hyvä, Minkkinen kommentoi.

Nastassia Kinnunen sijoittui heti Minkkisen takana sijalle 80:s. Kinnunen ampui kolme ohilaukausta.

– Harmi, etten ansainnut paikkaa takaa-ajoon. Tuntuu, että jokaisen kilpailun myötä meno helpottuu ja toivon todella, että pystyn pian kokoamaan tämän ampumahiihdon palapelin, Kinnunen kommentoi.

Miesten tulokset
Naisten tulokset

Kuva: NordicFocus