Eder nousi takaa-ajon 35:nneksi – Miehet viestissä sijalle 13

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Ampumahiihdon maailmancup jatkui Ruotsin Östersundissa lauantaina naisten takaa-ajolla sekä miesten viestillä. Naisten takaa-ajossa nähtiin hyvä suomalaissuoritus, kun sijalta 50 matkaan lähtenyt Mari Eder nousi maailmancupin pisteille. Eder saapui maaliin lopulta 35:ntenä, kolme ja puoli minuuttia kilpailun voittaneesta Norjan Marte Olsbu Röiselandista jääneenä. 

Eder aloitti kilpailun vahvasti ja ampui kaksi ensimmäistä makuupaikkaa puhtaasti. Pystypaikoilta sakkoja kertyi kolme.

– Kaksi nollaa makuulta oli tärkeä. Olen makuita ampunut harjoituskaudella hyvin ja oli tärkeää saada onnistuminen. Tuulen kanssa oli vähän haasteita kaikilla ja sen takia olen erityisen tyytyväinen niihin makuisiin, Eder kommentoi.

– Kokonaisuuden kanssa on kuitenkin vielä tekemistä. Kovasti tehdään töitä, että saadaan se toimimaan, mutta ihan kärsivällisiä ollaan. Pitää vain yrittää osio osiolta saada kasaan, niin että saadaan maksimaalinen tulos irti, Eder mietti. 

Miehet viestissä sijalle 13

Suomen joukkue Tuomas Harjula, Tero Seppälä, Heikki Laitinen ja Olli Hiidensalo sijoittui 13:nneksi miesten 4×7,5 kilometrin viestissä. Kilpailun voiton vei Norja, josta Suomen nelikko jäi reilun neljän minuutin päähän. 

Viestin ensimmäistä osuutta vienyt Tuomas Harjula toi joukkueen vaihtoon sijalla 11, 40 sekuntia kärjestä. Harjula ampui makuupaikan puhtaasti ja käytti pystypaikalta kolme varapatruunaa.

– Hyvä hiihtopäivä ladulla ja oli kyllä ihan semmoinen omalle tasolle vedetty viestiavaus. Tyytyväinen olisi voinut olla siihen, että yhdellä varalla olisi selvinnyt oman osuuden. Pitää olla kuitenkin iloinen, että sai hyvän suorituksen tehtyä, Harjula kommentoi.

Tero Seppälä vaihtoi toisen osuuden jälkeen sijalla 11, minuutin kärjestä jääneenä. Seppälä käytti varapatruunoita yhteensä kolme.

– Ei ollut oma eikä joukkuenkaan suoritus aivan paras mahdollinen. Kyllä me liikaa varapanoksia käytettiin ja siinä vähän jäätiin. Vaikka se nyt sinällään huono suoritus ollut, kun tuloksissa puolivälin paikkeilla ollaan, Seppälä kommentoi. 

– Jäin aina vähän letkojen väliin, niin ei ollut ihan paras mahdollinen paikka ladulla työstää. Ammunnassa pieniä virheitä, ei riittänyt kaatamaan tänään. Opettaa nöyräksi, pitää olla parempi ensi kerralla ja hoitaa homma kotiin ilman varapanoksia, Seppälä päätti. 

Hiidensalo napsi viimeisellä kierroksella sijoja

Heikki Laitinen vaihtoi kolmannen osuuden jälkeen sijalla 15, kolme ja puoli minuuttia kärjestä. Laitinen joutui kiertämään yhden sakkokierroksen pystypaikan jälkeen.

– Aika huono kisa oli omalta kohdalta. Ei kulkenut pystyammunta, eikä myöskään hiihto lopussa. En ole tyytyväinen, mutta onneksi aika keskikastiin kuitenkin päästiin.

Olli Hiidensalo selvitti ankkuriosuuden neljällä varapatruunalla.

– Pyrin ottamaan kaksi ekaa kierrosta vähän rauhallisempaa hiihtoa, kun oli sen verran isot erot. Ajattelin, että menisi ammunnan ehdoilla, mutta tuli pari varapatruunaa liikaa, niin minulle kuin koko joukkueellekin.

– Viimeisellä kierroksella pystyin pari sijaa napsimaan. Sija 13 on ihan kohtalainen sijoitus, vaikka toki kymmenen joukkoon ja vielä ylöskin päin tähdätään, Hiidensalo kommentoi.

Maailmancup jatkuu Östersundissa sunnuntaina naisten viestillä ja miesten takaa-ajolla.  

Naisten tulokset
Miesten tulokset

Kuva: NordicFocus