Tero Seppälä nousi viidenneksi Östersundin takaa-ajossa

     Meri Maijala   MC tiedotteet  


Tero Seppälä säväytti ampumahiihdon maailmancupissa Östersundissa sunnuntaina sijoittumalla miesten 12,5 kilometrin takaa-ajon viidenneksi. Seppälä teki kilpailussa huiman nousun, sillä hän starttasi kilpailuun sijalta 16. Takaa-ajon voiton vei Norjan Vetle Sjåstad Christiansen, jolle Seppälä hävisi 52 sekuntia. 

Sijoitus oli Seppälälle uran paras maailmancupissa. Aiemmin Seppälä on sijoittunut seitsemänneksi Nove Meston pikakilpailussa kaksi vuotta sitten. 

– Oli aivan mahtava tunne ja mahtava päivä. On tehty paljon töitä ja nyt se hyvä suoritus jo vähän yllättäenkin tuli. Vaikka lähtöpaikka olikin aivan hyvä, niin aika kova nousu kuitenkin kymmenen sijoitusta nostaa, Seppälä iloitsi.

Seppälä suoritui myös ampumapenkalla loistavasti, sillä hän ampui neljältä paikalta ainoastaan yhden ohilaukauksen ensimmäiseltä makuupaikalta.

– Pystyi suunnitelmaa toteuttamaan koko ajan. Tavoitteena oli hiihtää aina peesissä ja hoitaa ammunnat mahdollisimman nopeasti. Tavallaan sillä tavalla kuin parhaimmillaan treeneissä ja se onnistui, Seppälä kertoi.

– En miettinyt sitä tekemistä liikaa penkalla. Yksi lataushäiriö tuli makuulla, mutta siitäkin selvittiin. Pystyt meni kyllä tänään nätisti ja sillä noustiin taisteluun, Seppälä avasi päivän nopeita ammuntojaan. 

Seppälä ratkaisi viidennen sijansa lopulta loppukirissä. 

– Viimeisellä kierroksella en kyllä katsellut kertaakaan taakse. Tiesin, että kyllä siellä kovaa koitetaan minuakin kiinni ajaa. Oli siinä kova otatus. 

– Ja totta kai se vaatii aina kaikilta onnistumista, huollollekin iso kiitos. Täällä kuitenkin ratkaistaan alamäkeen loppu, niin pystyin hyvällä suksella liukumaan rinnalle ja haastamaan kirissä. 

– Oli hyvä päivä, Seppälä summasi. 

Naiset viestissä sijalle 15

Suomen joukkue Suvi Minkkinen, Mari Eder, Venla Lehtonen ja Nastassia Kinnunen sijoittui naisten 4×6 kilometrin viestin 15:nneksi. Nelikko jäi kilpailun voittaneesta Ranskasta reilun kuuden minuutin päähän.

Viestin avausosuutta vienyt Suvi Minkkinen onnistui mainiosti ja ampui molemmat ampumapaikat puhtaasti. Minkkinen toi joukkueen vaihtoon sijalla 12, reilut 50 sekuntia kärjen jälkeen. 

– Oli varmasti paras startti täällä. Nopeat nollat, sillä tekee aina viestissä aika paljon. 

– Viimeinen kierros oli kyllä raskas ja oli vaikea pitää vauhtia yllä. En tiedä, onko vielä lokakuun terveysongelmat taustalla siinä, ettei vielä tule loppuun asti, vai meneekö kylmyys osittain lihakseen. Joka tapauksessa kiva taas viestissä onnistua, Minkkinen kommentoi.

Toisella osuudella Mari Eder käytti yhteensä viisi varapatruunaa ja piti joukkueen sijalla 12. Ensimmäisessä vaihdossa ero kärkeen oli kaksi minuuttia ja 12 sekuntia.

Lehtonen avasi maailmancup-kauden

Maailmancup-kautensa viestissä avannut Venla Lehtonen käytti kolmannella osuudella kaksi varapatruunaa ja toi joukkueen vaihtoon sijalla 13, kolme ja puoli minuuttia kärjestä jääneenä. IBU-cupissa alkukauden kilpaillut Lehtonen matkusti Östersundiin lauantaina suoraan Norjan Sjusjöenistä.

– Eilen oli pitkä matkustuspäivä alla ja hieman oli väsynyt olo aamulla. Nyt kun on tullut aika tiuhaan kisoja, niin kroppa on ollut melko kovilla. Hiihto ei kyllä ollut parasta ja kylmä ilma teki sen, että jalat tuntui aika jäykältä.

– Toivon, että kun tässä tulee vähän huilia ja treenipäiviä, että löytyy hiihtoonkin parempi vaihde, Lehtonen kommentoi.

Ankkuriosuudella Nastassia Kinnunen joutui kiertämään makuupaikan jälkeen yhden sakkokierroksen. Pystyn Kinnunen selvitti hienosti puhtaasti. 

– Oli kivulias kisa. En tuntenut käsiäni tai sormiani, Kinnunen harmitteli.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu perjantaina Itävallan Hochfilzenissä naisten ja miesten pikakilpailuilla. 

Miesten takaa-ajon tulokset
Naisten viestin tulokset

Kuva: NordicFocus