Seppälältä jälleen hurja nousu takaa-ajossa

Meri Maijala   MC tiedotteet

Tero Seppälä onnistui taas hurjassa nousussa, kun ampumahiihdon maailmancup jatkui takaa-ajolla Itävallan Hochfilzenissä. Seppälä lähti miesten 12,5 kilometrin kilpailuun sijalta 29 ja saapui maaliin hienosti kahdeksantena.

Kilpailun voiton vei Ranskan Quentin Fillon Maillet, josta Seppälä jäi 48 sekunnin päähän.

– Oli taas aivan huippuveto. Ehkä jopa parempi kuin Östersundissa, kun tänään oli hiihdollisesti niin hyvä päivä. Oikeastaan koko ajan hiihdin aivan limiitillä, ja jaksoin silti tulla ihan loppuun asti, kertoi kolmanneksi nopeinta vauhtia ladulla pitänyt Seppälä.

Kilpailussa riitti jännitystä viimeiselle kierrokselle asti, sillä Seppälä oli mukana taistelemassa jo podium-sijasta.

– Tietysti ihan mitalista pääsin taistelemaan siinä, mutta kun jouduin porukan kirimään kiinni viimeisen kierroksen ekalla kilometrillä, niin ei ollut voimia vastata nousussa, jossa lähdettiin lyömään.

Vahva suorittaminen jatkui myös penkalla, Seppälä ampui neljältä paikalta ainoastaan yhden sakkokierroksen.

– Ammunta on nyt ollut hyvää ja olihan se mahtava taas osua. Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen.

– Kiitos huollollekin, olivat hyvän suksen taikoneet minulle tänään, että pystyi nousemaan noin korkealle.

Hiidensalo maailmancupin pisteille

Olli Hiidensalo jatkoi suomalaismiesten hyvää päivää sijoittumalla 26:nneksi. Hiidensalo ampui kilpailussa kaksi sakkokierrosta ja jäi kilpailun kärjestä minuutin ja 39 sekuntia.

– Olihan tuo hyvä ja tasapainoinen suoritus, vaikka muutama sija tiputtiinkin. Tosi tiukkaa on.

– Hiihto oli vähän passiivista, kuten myös penkkatyöskentely, mutta ammuntoihin silti pakko olla tyytyväinen. Kokonaissuoritus oli hyvä.

Miesten kilpailut Hochfilzenissä jatkuvat sunnuntaina viestillä.

– Hienoa, kun saadaan joukkueeseen paljon onnistumisia. Terolta taas mahtava nousu, siitä on näköjään kehkeytynyt oikein takaa-ajon mestari. Kasvattaa varmasti itseluottamusta meille myös viestiin huomiselle.

Naiset viestin sijalle 11

Suomen nelikko Suvi Minkkinen, Mari Eder, Nastassia Kinnunen ja Venla Lehtonen sijoittui Hochfilzenissä naisten 4x6km viestin 11:nneksi. Kilpailun voiton vei Ruotsi, josta Suomen joukkue jäi kahden minuutin ja 45 sekunnin päähän.

Tuttuun tapaan avausosuuden hiihtänyt Suvi Minkkinen ampui makuun puhtaasti ja käytti pystypaikalta kolme varapatruunaa. Minkkinen toi joukkueen vaihtoon sijalla 15.

– Täytyy sanoa, että oli aika paljon tapahtumaa ensimmäisellä kierroksella, oli täysi työ yrittää pysyä ongelmista.

– Harmittaa pysty, kun tuli lataushäiriö ja siihen toki meni ekstra-aikaa. Ja jostakin syystä ei lähtenyt se yksi ohilaukaus, mikä lippaalta tuli, tippumaan niillä varoilla ja jouduin käyttämään kaikki kolme. Meinasi tulla tiukka paikka, Minkkinen kommentoi.

Suomalaiset onnistuivat hyvin myös muilla osuuksilla ja joukkue pysyi poissa sakkokierroksilta. Yhteensä nelikko käytti  viestissä 11 varapatruunaa.

– 11 sija on meille positiivinen sija ja näyttää siltä, että meillä on realistiseet mahdollisuudet top 10 ja top 8 -sijoituksia havitella. Kuitenkin niitä varoja pitää saada vähemmäksi, että se huippusuoritus tulee, Minkkinen summasi.

Naisten kilpailut jatkuvat Hochfilzenissä sunnuntaina takaa-ajossa.