Suvi Minkkinen uran parhaaseen Hochfilzenin takaa-ajossa

     Meri Maijala   MC tiedotteet  


Suvi Minkkinen onnistui loistavasti, kun ampumahiihdon maailmancup jatkui sunnuntaina Itävallan Hochfilzenissä. Minkkinen sijoittui naisten 10 kilometrin takaa-ajossa 24:nneksi. Sijoitus oli Minkkisen uran tähän asti paras maailmancupissa.

– Parannettiin viime vuonna Hochfilzenissä tullutta uran parasta taas täällä samassa paikassa, samassa kisassa. Ilmeisesti hyvin sopii tämä paikka minulle. Ainakin tykkään tosi paljon kilpailla täällä, Minkkinen kommentoi.

Sijalta 29 matkaan lähtenyt Minkkinen onnistui nostamaan sijoitustaan takaa-ajossa lopulta hienosti viisi sijaa. Kilpailun voiton vei Norjan Marte Olsbu Röiseland, josta Minkkinen jäi reilun kahden minuutin päähän. 

– Ei ollut ehkä kaikista helpoin lähteä kisaan, kun oli paras lähtökohta, mitä on koskaan takaa-ajoon ollut. Tuntui, että omassa päässä sai jonkun verran jumppaa käydä, ettei mieti liikaa mieti ylimääräisiä, Minkkinen sanoi.

– Mutta olen tosi tyytyväinen, että sain noin ehjän suorituksen.

Minkkinen oli jälleen vahva ampumapenkalla ja hän ampui neljältä paikalta ainoastaan yhden ohilaukauksen. 

– Tyytyväinen olen, vaikka yksi pieni virhe tuli. Aika kovaa siellä ladulla painettiin ja railakkaasti lähdettiin liikkellee. Mietin, että näinköhän hiihdän itseltä jalat alta. 

– Aika hyvin pysyi hiihto kuitenkin kasassa loppuun asti. Yksi tämän kauden parhaista hiihdoista, Minkkinen iloitsi.

Nastassia Kinnunen sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena 53:nneksi. Kinnunen ampui neljä sakkokierrosta ja jäi kärjestä reilut neljä ja puoli minuuttia.

– Hienoa, kun itseluottamusta tulee lisää askel askeleelta. Parempaan päin, Kinnunen kommentoi.

Mari Eder ampui kahdeksan ohilaukausta ja oli kilpailun 55:s. 

– Oli huono päivä ja huono suoritus. Ei jäänyt kerrottavaa. Ensi viikkoa kohti, ei auta muuta kuin yrittää palautua näistä ja katsoa eteenpäin.

Miehet viestissä sijalle 17

Suomen viestinelikko Tuomas Harjula, Tero Seppälä, Olli Hiidensalo ja Joni Mustonen sijoittui 17:nneksi miesten 4×7,5 kilometrin viestissä. Kilpailun voiton vei Norja, josta suomalaiset jäivät neljän minuutin ja 41 sekunnin päähän. 

Avausosuuden hiihtänyt Tuomas Harjula käytti makuulla yhden varapatruunan, mutta joutui pystypaikan jälkeen sakkokierrokselle. Vaihtoon Harjula saapui sijalla 27 vajaat kaksi minuuttia kärjen jälkeen. 

– Ei se mieltä ylennä, kun viime vuonna oli keulassa vaihdossa ja nyt oli viimeisenä. Kaikin puolin meni kyllä huonosti. En tiedä missä seuraavan kerran kisailen, mutta en ainakaan ihan hetkeen. Nyt pitää selvitellä tilannetta, Harjula kommentoi.

Tero Seppälä onnistui toisella osuudella ja ampui molemmat paikat puhtaasti. Vaihtoon Seppälä saapui 19:ntenä kaksi minuuttia ja 10 sekuntia kärjestä. 

– Ihan hyvin oma osuus meni. Nolla-ammuntoja ei ole liian montaa minulle tullut, niin siihen voi olla tyytyväinen. Ihan tasaisen vahvaa ladullakin. 

– Ei ollut joukkueena niin hyvä päivä. Vaatii aina, että kaikki neljä onnistuisi, että täällä maailmancupissa voi menestyä. Ensi kerralla sitten. Nyt vähän palautellaan ja jatketaan Ranskassa. 

Hiidensalolta vahva osuus

Olli Hiidensalo selvitti kolmannen osuuden myös mainiosti ja käytti ainoastaan yhden varapatruunan. Hiidensalo toi joukkueen vaihtoon sijalla 13 kaksi minuuttia ja 39 sekuntia kärjen jälkeen. Osuusajoissa Hiidensalo oli kolmannen osuuden neljänneksi nopein. 

– Ei ollut ihan meidän päivä. Itsellä oli ihan hyvä veto, varmaan parasta hiihtoa jopa yllättäenkin tuli tähän kolmanteen päivään. Verkassa tuntui tosi huonolta, mutta kyllä tuohon kisaan lämpesi yllättävästi mies vielä. Hyvä kokonaissuoritus, Hiidensalo sanoi.

Ankkuriosuudella Joni Mustonen selvitti makuupaikan yhdellä varapatruunalla, mutta joutui pystypaikan jälkeen kahdelle sakkokierrokselle.

–  Pystyammunta oli tänään todella vaikea. Kaksi ekaa putosi helposti, mutta sen jälkeen alkoi vaikeudet. Tuli liipaisupelkoa, kun tuonti oli epävarmaa ja loput laukaukset olivat ajoitusvirheitä. Viimeinen kierros piti vain taistella minkä pystyi. Mustonen kommentoi.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu torstaina Ranskassa naisten pikakilpailulla. 

Naisten takaa-ajon tulokset
Miesten viestin tulokset

Kuva: NordicFocus