Mari Ederiltä huippuonnistuminen pikakilpailussa

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Mari Eder ylsi loistosuoritukseen, kun ampumahiihdon maailmancup jatkui torstaina Ranskan Annecyssa naisten pikakilpailulla. Eder sijoittui 7,5 kilometrin kilpailun yhdeksänneksi ja jäi kilpailun voittaneesta Norjan Marte Olsbu Röiselandista 42 sekunnin päähän.

– Hiihto on ollut viikko viikolta parempaa. Östersundissa oli hiihtosijoitus 12, Hochfilzenissä kahdeksan ja nyt kuusi. Siihen pitää olla tyytyväinen. Se tunne mikä minulla on, että parempaa on tulossa, näkyy nyt myös tuloslistalla, Eder kommentoi.

Myös ampumapaikalla tuli onnistuminen ja Eder joutui kiertämään kilpailussa ainoastaan yhden sakkokierroksen makuupaikan jälkeen.

– Tietysti kokonaistulos tulee lajisuorittamisen kautta, ja ampumahiihdossa 90 osumaprosentilla pärjää paremmin kuin 60 prosentilla. Se on nyt ihan selvä ja viime viikolla homma kaatui siihen. 

– Tehtiin tällä viikolla todella kovasti töitä ammunnan kanssa ja haettiin teknistä suorittamista, mutta myös sitä, mihin keskittymistä suunnataan kisan aikana. 

Työ tuotti tulosta ja erityisesti pystypaikan onnistuminen sai Ederin tyytyväiseksi. 

– Tänään makuulla ennen viimeista laukausta kyynärpää lipesi alta pois ja jouduin rakentamaan asennon uudestaan ja ammuin ohi. Päinvastoin pysty oli hyvä ja keskittynyt ja olen siihen todella tyytyväinen, myös suorituksena enkä ainoastaan tuloksellisesti.

Minkkisen vahvat ampumasuoritukset jatkuu

Suvi Minkkinen sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena pikakilpailun 42:nneksi. Jälleen ampumapaikalla puhtaaseen suoritukseen yltänyt Minkkinen jäi kilpailun kärjestä puolentoista minuutin päähän. 

– Taas nollakisa, siitä kyllä hyvä mieli. Makuun otin vähän varman päälle ja pystyllä pysyi hyvin ajatus kasassa. Yksi laukaus kerrallaan pystyin ottamaan alas.

– Hiihdollisesti kaksi ekaa kierrosta meni hyvin, mutta viimeisellä kierroksella ryöpsähti se ero. Vähän sama virsi jatkuu, se viimeinen kierros pitäisi saada tulemaan kovempaa. Uskon, että kisojen myötä ja kauden edetessä paranee. 

Minkkinen jäi pikakilpailussa maailmancupin pisteistä vain muutaman sekunnin päähän, mutta lähtöasetelmat lauantain takaa-ajoon ovat myös hänellä mainiot. 

– Tänään oli tosi tiukka kisa, siihen mahtui aika paljon tyttöjä eteen, vaikka nollat ammuin. Kuitenkin hyviltä paikoilta takaa-ajoon ja siellä voi lähteä pisteitä jahtaamaan. Toki harmittaa, ettei pisteille riittänyt, Minkkinen kommentoi.

Lehtosella reissuväsymystä

Nastassia Kinnunen ampui myös molemmat ampumapaikat puhtaasti ja sijoittui kilpailun 63:nneksi. Venla Lehtonen sijoittui pikakilpailun 89:nneksi. Hän ampui yhteensä kolme sakkokierrosta, kaksi makuulta ja yhden pystypaikalta. 

– Makuulla meni alhaalta kaksi ohi ja loput kolme oli keskellä. Minulla on sen kanssa ollut ongelmia, tuntuu hyvältä, mutta jostakin syystä asento ei pysy aina samana, niin tulee sitten virhettä. 

Lehtonen jäi kilpailun kärjestä reilun kolmen minuutin päähän. 

– Viimeisellä kierroksella tuli seinä ihan yllättäen vastaan. Nyt on tullut aika paljon kisoja alkukaudesta, ja vaikka kroppa on tuntunut ihan hyvältä, niin ilmeisesti alkaa kuitenkin reissuväsymys iskeä. 

– Nyt pitää mennä kotiin ja levätä ja tammikuussa vahvempana takaisin ja tekemään parempia suorituksia, Lehtonen päätti. 

Maailmancup jatkuu Ranskassa perjantaina miesten pikakilpailulla.

Tulokset

Kuva: NordicFocus