Tero Seppälä 32:s Annecyn pikakilpailussa

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Tero Seppälän pisteputki jatkui, kun ampumahiihdon maailmancup jatkui miesten 10 kilometrin pikakilpailulla perjantaina Ranskan Annecyssä. Seppälä ampui kilpailussa yhden sakkokierroksen pystypaikalta ja sijoittui parhaana suomalaisena pikakilpailun 32:nneksi. 

– Ammunnassa jatkui hyvä meininki, se ei kuitenkaan riittänyt tänään kovin ylös. Oli niin huono päivä ladulla. Lähtöpaukusta oli jo väsynyttä menoa, kun normaalisti pitäisi väsy ruveta painamaan vasta viimeisen kierroksen loppupuolella. 

– Se on kilpailu niin tiukkaa, ettei pystynyt kovin hyville sijoille tämmöisenä huonompana hiihtopäivänä, Seppälä kertoi. 

Pikakilpailun voiton vei Norjan Johannes Thingnes Bö, josta Seppälä jäi reilun puolentoista minuutin päähän.

– Oli aika haastava keli löytää hyvää suksea. Pitää huomiseksi tehdä vielä töitä ja katsoa olisiko jotakin toista paria, joka toimisi vähän paremmin. Takaa-ajoon kuitenkin hiihtomatka kasvaa ja ei ainakaan helpotu meneminen. 

Miesten kilpailut jatkuvat Annecyssä takaa-ajolla heti lauantaina. 

– Lähdetään taistelemaan, ei kuitenkaan kauhean kaukana olla hyvistä sijoista, Seppälä kommentoi. 

Hiidensalolla nihkeämpi päivä

Olli Hiidensalo sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena pikakilpailun 70:nneksi. Hiidensalo ampui makuupaikalta kaksi sakkokierrosta, mutta selvitti pystypaikan puhtaasti. Kilpailun kärjestä Hiidensalo jäi kahden ja puolen minuutin päähän.
 
– Oli vähän huolimatonta tekemistä makuupaikalla ja siihen se kisa kosahti. Pysty oli tosi hyvä, mutta se ei paljon lohduttanut, kun oli jo kakkonen alla. 

– Oli vielä vähän mies ja suksi nihkeä, niin ei sitten kantanut tuon korkeammalle. Tämmöinen helppo ammuntaolosuhde, niin kyllä täällä pitäisi hyvin ampua, jos haluaisi hyviä sijoja ottaa, Hiidensalo kommentoi.

Joni Mustonen ampui molemmilta paikoilta yhden sakkokierroksen ja hän sijoittui kilpailun 79:nneksi.

Tulokset

Kuva: NordicFocus