Tero Seppälä 13:s Annecyn yhteislähtökilpailussa

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Tero Seppälä sijoittui 13:nneksi ampumahiihdon maailmancupin kauden ensimmäisessä yhteislähtökilpailussa sunnuntaina Ranskan Annecyssä. Miesten 15 kilometrin kilpailun voiton vei isäntämaan Emilien Jacquelin, josta Seppälä jäi 50 sekunnin päähän.

– Hyvä kisa tänään. Sitä samaa, mitä on koko alkutalven pystynyt näyttämään. Taso on selvästi noussut. 

Seppälä ampui kilpailussa kaksi sakkokierrosta. Makuupaikat suomalainen selvitti puhtaasti, mutta molemmilta pystypaikoilta tuloksena oli yksi ohilaukaus.

–  Makuut puhtaasti ja siinä olin aivan kärkitaistelussa mukana. Pystystä pieniä virheitä, niin sillä tiputtiin just kympin ulkopuolelle.

– Ladulla olin ihan hyvässä iskussa ja suksihommatkin toimivat tänään paremmin. Tyytyväinen päivän antiin, Seppälä kommentoi.
 
Seuraavaksi urheilijoilla on edessään joulutauko ja Seppälä jatkaa joulunviettoon hienosti maailmancupin kokonaiskilpailun sijalla 16. Maailmancup jatkuu seuraavan kerran Saksan Oberhofissa 6. tammikuuta. 

Eder fyysisesti hyvässä vireessä

Mari Eder sijoittui naisten 12,5 kilometrin yhteislähtökilpailussa 25:nneksi. Eder ampui kilpailussa yhteensä seitsemän sakkokierrosta, joista neljä tuli toiselta makuupaikalta. Kilpailun voiton vei Ruotsin Elvira Öberg, josta Eder jäi kolmen minuutin ja 19 sekunnin päähän. 

 – Päällimmäisenä nousee toisen makuun epäonnistuminen. Tämän päivän kisan kannalta se toinen makuu oli ratkaiseva ja kisa oli aikalailla taputeltu siinä, Eder kommentoi.  

Vaikka ammunta on aiheuttanut Ederille alkukaudesta välillä haasteita, on hiihtovauhti ollut maailmancupissa vahvaa. 

– Kokonaisuutena tuntuu, että viikko viikolta on suksi kulkenut paremmin ja alkaa näkemään sykkeistä ja kaikesta, että alkaa saamaan irti. Ollaan hyvässä vauhdissa fysiikan kanssa menossa. 

– Kun tuloksia katsoo, niin lajipuolella on luonnollisesti tekemistä. Yksittäisiä hyviä suorituksia siellä on, ja niistä me yritetään nyt kasata sitä, mikä siellä toimii ja mikä ei. Varmasti paljon ainakin niitä kisanaikaisia keskittymismalleja ajetaan sisään.

Ederin yksi alkukauden kohokohdista oli sijoittuminen yhdeksänneksi Annecyn pikakilpailussa.

– Vaikka kuinka synkältä vaikuttaakin, en ole urani aikana ollut kymppisakissa joulukuussa koskaan tätä ennen. Jotakin hyvääkin kuitenkin. 

Joululomalla Saksan kutsukilpailuun

Sekä Eder että Seppälä nähdään kilpailemassa joulukuun 28. päivä Saksassa legendaarisessa Schalkenin kutsukilpailussa.

– Se on itse asiassa todella hyvä tähän kohtaan. Minun kohdalla varsinkin on tärkeä, ettei kilpailutuntuma häviä ihan täysin kolmeksi viikoksi. Käytetään sitä harjoituksena.

Kilpailu on siirretty koronarajoitusten vuoksi jalkapallostadionilta Ruhdpoldingin ampumahiihtostadionille. 

– Kunnia saada kutsu sinne. Ei sinne kaikkia niin sanotusti oteta. Me ollaan jo lokakuussa se hyväksytty ja mennään nyt suunnitelman mukaan. Toivottavasti saadaan siitä hieno kokemus, Eder kertoi.

Miesten yhteislähdön tulokset
Naisten yhteislähdön tulokset

Kuva: NordicFocus