Mari Eder kahdeksas Oberhofin pikakilpailussa

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Mari Eder ylsi kauden parhaaseensa, kun ampumahiihdon maailmancup jatkui perjantaina joulutauon jälkeen Saksan Oberhofissa. Eder sijoittui naisten 7,5 kilometrin pikakilpailun kahdeksanneksi. 

– Sija on tietysti hyvä. Fyysisesti ei ollut paras päivä, mutta se oli odotettavissa. Minulla ei tauon loppu mennyt ihan putkeen. Kaikennäköistä pientä muuttujaa, niin kuin minun elämässäni yleensäkin aina vähän on.

– Jouduttiin tulemaan vähän rauhallisemmalla valmistautumisella tähän. Sinällään tässä ei isoa vahinkoa käynyt, vaikka ei varsinaista viritystä tähän pystytty tekemään, nyt on kuitenkin kuukauden ajan tulossa paljon kisoja, Eder kommentoi. 

Pikakilpailun voiton vei Norjan Marte Olsbu Röiseland, josta Eder jäi 28 sekunnin päähän. Ampumapenkalla Eder selviytyi yhdellä makuupaikan ohilaukauksella. 

– Ampumahiihtosuorituksena hyvä ja ihan hyvärytmiset ammunnat. Yksi virhe makuulta, mutta hyvä pystyammunta.

– Mennään kisa kisalta ja yritetään saada kroppa toimimaan niin, että ne kisat itsessään vie eteenpäin ja toivottavasti ensi viikolla ollaan jo paremmassa iskussa ja lähempänä omaa parasta, Eder päätti. 

Suvi Minkkinen pui molemmilta paikoilta yhdet ohilaukaukset ja sijoittui kilpailun 57:nneksi. 

– Ihan hyvä ja positiivinen mieli, vaikka ei sijoituksena ole parasta. Tämä Oberhof on ollut niin usein vaikea ja myös kilpailutauon jälkeiset kisat ovat aiheuttaneet vähän haasteita. Nyt oli latausta ja halusin saada sen murrettua ja tehtyä hyvän kisan. 

– Molemmissa ammunnoissa tuli pienet herpaantumiset, mutta kun oma ammuntataso on ollut niin korkealla, niin vaikka 1+1 ei ole katastrofi, niin se pikkuisen harmittaa. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä parantamaan. 

Nastassia Kinnunen ampui kolme ohilaukausta ja sijoittui 52:nneksi. Erika Jänkä oli kilpailun 75:s. 

Hiidensalolta vahva veto

Miesten 10 kilometrin pikakilpailun paras suomalainen oli hienosti 21:nneksi sijoittunut Olli Hiidensalo. Hiidensalo jäi kilpailun voittaneesta Venäjän Alexander Loginovista minuutin ja 10 sekunnin päähän. 

– Olipahan raskas kisa tänään. Alusta asti oli hidas keli, kun lunta tuprutti ja vastatuulipätkillä oli armoton puhuri. Tuntui välillä, ettei pääse eteenpäin. Tunteeseen nähden ihan hyvän suorituksen sain kasaan, Hiidensalo kommentoi.

Hän ampui kilpailussa ainoastaan yhden sakkokierroksen, joka tuli pystypaikalta. 

– Hyvä ammunta oli tänään avainasemassa. Makuu oli kyllä tosi hidas ja vaikka oli lumiläpät kiinni, niin silti oli jostakin tuprunnut lunta tähtäimiin. Meni oma aikansa siihen, että näki tähtäimistä läpi, mutta kyllä siellä moni tänään aikaa vietti.  

– Pystyllä ihan oma virhe se viimeinen, ehkä siinä jo mieli halajasi ladulle. Ihan oma huolimattomuusvirhe, Hiidensalo kertoi.

Seppälälle harmittavia ohilaukauksia

Myös Tero Seppälä sijoittui pikakilpailussa maailmancupin pisteille. Seppälä oli kilpailun 37:s ja jäi kärjestä minuutin ja 40 sekunnin päähän. 

– Ei ollut mitään ampumahiihtoa parhaimmillaan, olosuhde oli sen verran tyypillinen haastava Oberhof. Tämä stadion täällä on niin avonainen, että tuntuu, ettei hiihtämällä pääse eteenpäin, kun on niin kova vastatuuli. 

Seppälä ampui penkalla yhteensä kolme sakkokierrosta, yhden makuulta ja kaksi pystypaikalta. 

– Ei ollut tänään aivan paras päivä. Ei ne ohilaukaukset kaukana olleet, kyllä mies ihan iskussa on ampumapuoleltakin. Pitää vain saada kaikki kohdalleen ja kaikki ylimääräinen säätäminen pois, mitä tänäänkin oli. Lunta oli aseessa joka paikassa, niin vähän aikaa tuhraantui siihen.

Maailmancup jatkuu Oberhofissa lauantaina sekä seka- että sekapariviestillä. Sunnuntaina ohjelmassa ovat takaa-ajot. 

– Takaa-ajoon ihan kohtuulliset lähtöasetelmat, kun erot eivät ole niin suuria. Lähdetään siihen taistelemaan, Seppälä päätti.

Heikki Laitinen sijoittui 95:nneksi ja Jaakko Ranta 97:nneksi. 

Naisten pikakilpailun tulokset
Miesten pikakilpailun tulokset

Kuva: NordicFocus