Mari Eder 24:s Oberohofin takaa-ajossa

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Mari Eder sijoittui parhaana suomalaisena 24:nneksi, kun ampumahiihdon maailmancup jatkui sunnuntaina Saksan Oberhofissa takaa-ajoilla. Naisten 10 kilometrin takaa-ajon voiton vei Norjan Marte Olsbu Röiseland, josta Eder jäi kolmen minuutin päähän. Eder ampui kilpailussa yhteensä kuusi sakkokierrosta, yhden makuupaikoilta ja viisi pystystä.

Suvi Minkkinen onnistui takaa-ajossa loistavasti ja sijalta 57 matkaan lähtenyt Minkkinen saapui maaliin 29:ntenä. Minkkinen jäi kilpailun kärjestä reilut kolme ja puoli minuuttia. Makuupaikat puhtaasti ampunut suomalainen kiersi molemmilta pystypaikoilta yhden sakkokierroksen. 

– Hyvä kisa ja hyvät ammunnat varsinkin olosuhteeseen nähden. Yllättävän paljon sijoituksissa tuli nousua ja sai hyvin maailmancupin pisteitä. On hyvä mieli ja varsinkin kun sai penkkatekemisestä vähän paremmin taas kiinni, Minkkinen iloitsi.
 
– En tiedä oliko aiemmissa starteissa täällä yliyrittämistä, kun pää halusi niin paljon ja sitä kautta osittain tuli vähän hätäilyä. Tänäänkin oli aika raskas fiilis ja täällä on raskaat kelit ja maastot, niin vasta viimeisessä kisassa tuli taas paras kilpailu. Sitä olen naureskellut, että tuntuu, että monesti vedän hyvin, kun on pää jo kainalossa, Minkkinen kertoi.

Nastassia Kinnunen ampui viisi sakkokierrosta ja sijoittui 50:nneksi.

Seppälä nousi 30 joukkoon

Tero Seppälä sijoittui miesten 12,5 kilometrin takaa-ajon 30:nneksi. Sijalta 37 matkaan lähtenyt Seppälä jäi kilpailun voittaneesta Ranskan Quentin Fillon Mailletista reilun kolmen minuutin päähän. 

– Ei tämä Oberhof ole kyllä kelien puolesta mikään hyvä paikka. Aina kun luulee, että nyt oli huono keli, niin se pystyy silti aina menemään vielä huonommaksi. Oli melkoista lumimyrskyä, Seppälä avasi olosuhteita.

Hän ampui neljältä paikalta yhteensä viisi sakkokierrosta. Ohilaukauksista kolme tuli makuulta. 

– Ei ole ongelmakelien hallinta penkalla vielä minulla parasta. Makuulta tuli liikaa sakkoja ja jäin peräletkoihin hiihtämään, eikä siellä pystynyt ohittamaan, kun vain yhtä uraa hiihdetään.

– Hyvin kevyttä oli hiihto välikierrokset, ei paljoa rasittunut. Oikeastaan ihan hyväkin ensi viikkoa varten, kun ei ollut aivan limitillä. Pystyssä olosuhteiden nähden hyvät sarjat ja vähän nousin ja nappasin ne sijat, mitä pystyi ottamaan, että sai taas maailmancup-pisteitä talteen, Seppälä kommentoi. 

Maailmancup jatkuu heti ensi viikolla Saksan Ruhpoldingissa, jossa naiset starttaavat pikakilpailuun keskiviikkona ja miehet torstaina.

– Nyt matkustetaan ja palautellaan. Tiukka on tahti ja kovia kisoja, koitetaan jaksaa ja yritetään parantaa. Kun päästään vähän normaalmpiin olosuhteisiin, niin oma tekeminen penkallakin varmasti löytää uomaansa. 

Olli Hiidensalo jätti takaa-ajon tiukassa kisarupeamassa varotoimenpiteenä väliin. 

Naisten takaa-ajon tulokset
Miesten takaa-ajon tulokset

Kuva: NordicFocus