Mari Eder Ruhpoldingin pikakilpailun 43:s

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Mari Eder sijoittui parhaana suomalaisena 43:nneksi ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailussa Saksan Ruhpoldingissa. Naisten 7,5 kilometrin kilpailun voiton vei Ruotsin Elvira Öberg, josta Eder jäi vajaan kahden minuutin päähän. Eder ampui kilpailussa makuulta kolme ohilaukausta, mutta onnistui ampumaan pystypaikan puhtaasti. 

– Makuulla oli kaikki virheet vasemmalla ja koko kasa oli siellä. En osaa sanoa syytä siihen, kun tuulta tai tuulen muutoksiakaan siinä ei pitänyt olla.  

– Pystystä taas nolla, mikä on tietenkin hyvä. Kolme kuitenkin ohi noin tiukassa pikaisassa, missä paljon ammutaan hyvin, kun on helpot olosuhteet, on auttamatta liikaa ja tulos on huono. Hiihto oli ihan ok, Eder summasi.  

Suvi Minkkinen sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena kilpailun 51:nneksi. Minkkinen ampui makuun puhtaasti ja joutui pystypaikan jälkeen kahdelle sakkokierrokselle. 

– Tänään oli hyvä alku kisaan hiihdollisesti ja ammunnallisesti. Pystyllä tuntui, että vähän kaikenlaisia ajatuksia oli liikaa päässä ja ei pystynyt keskittymään suoritukseen. Viimeinen ohilaukauksista oli ainakin tyhmä virhe, sen olisi voinut ampua tauluunkin, Minkkinen harmitteli. 

– Toisaalta tänään oli kauden parasta hiihtoa. Toki tämä paikka myös sopii minulle ja se varmasti myös osittain näkyy kellossa, vaikka aina siihenkin täytyy myös hiihtää. 

Minkkinen jäi lopulta kilpailun kärjestä kahden minuutin ja 12 sekunnin päähän. Samalla hän myös nappasi paikan sunnuntain takaa-ajoon. 

– Takaa-ajopaikka on tietysti tärkein, että pääsee siellä taas uudestaan yrittämään. Kahdella sakolla takaa-ajoon pääseminenkään ei ole aina ihan itsestäänselvyys.

Nastassia Kinnunen ampui kaksi sakkokierrosta ja sijoittui pikakilpailun 61:nneksi. Venla Lehtonen oli niin ikään kahdella sakkokierroksella kilpailun 97:s. 

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu torstaina Ruhpoldingissa miesten pikakilpailulla. 

Tulokset

Kuva: NordicFocus