Tero Seppälä ylsi viidenneksi Ruhpoldingissa

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Tero Seppälä teki nappisuorituksen ja sijoittui upeasti viidenneksi ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailussa Saksan Ruhpoldingissa torstaina. 

Uran parastaan sivunnut Seppälä onnistui ampumaan kilpailussa molemmat ampumapaikat puhtaasti.

– Sehän lähti täällä Ruhpoldingissa vähän paremmin menemään tuo ammunta. Tavoite olikin saada käännettyä siihen hyvään tatsiin, mitä joulukuussakin oli ja siinä onnistuin, Seppälä iloitsi.

– Tavoite oli, että pystyy tekemään valmistelut nopeasti ja aloittamaan ammunnat nopeammin ja ampumaan hyvällä rytmillä. Ja sitä kautta saada omasta tekemisestä kiinni ja niinhän se meni. 

–  Kaikki taulut vielä kaatuivat tänään, kyllä voi olla tyytyväinen siihen puoleen.

Miesten 10 kilometrin kilpailun voiton vei Ranskan Quentin Fillon Maillet. Seppälä jäi kilpailun kärjestä 42 sekuntia. 

– Hiihdin sen mitä jaksoin. Tämä latu ei ole minulle kaikista parhain tai mieluisin. Tuolla tasaisella puoliskolla oli vähän jääntiä, mutta nousuissa onneksi pystyin ihan hyvin hiihtämään, Seppälä avasi.

Loistoasetelmista takaa-ajoon

Sunnuntain takaa-ajoon Seppälän lähtöpaikka on herkullinen, sillä eroa palkintopallille on alle kymmenen sekuntia. 

– Lopputulokseen pitää olla kyllä tyytyväinen ja tosi hyvä paikka lähteä takaa-ajoon. Saatiin maailmancup-pisteitä myös hyvin, jotka ovat tärkeitä ajatellen olympialaisten yhteislähtöä sekä koko kauden muitakin yhteislähtöjä.

Ruhpoldingissa kilpaillaan vielä viestit ennen takaa-ajoja. Maailmancupin ohjelma ennen olympialaisia on tiivis. 

– Tosi paljon tulee kisoja, kun mitään ei oikein pysty jättämään väliin. Vaikka viestinäyttöjä saatiin viime talvena tehtyä, niin näyttöjä tarvitaan aina lisää. 

– Koitetaan jaksaa ja onneksi ennen olympialaisia on puolitoista viikkoa aikaa hengähtää ja hakea paras hiihtovire kuntoon, Seppälä päätti. 

Myös Hiidensalo takaa-ajoon 

Olli Hiidensalo sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena pikakilpailun 48:nneksi. Hiidensalo ampui makuupaikalta yhden ohilaukauksen, selvitti pystypaikan puhtaasti ja jäi kilpailun kärjestä puolentoista minuutin päähän. 

– Ihan ok, tasainen veto. Täällä on helppo ja nopea rata sekä helpot olosuhteet. On tiukkaa sekä ammunnassa että ladulla, kun kaikki ampuu hyvin ja hiihtää suhteellisen lähekkäin.

– Tosi tiukkaa oli ja harmillisesti makuulla tuli oma virhe. Ei ihan keskittyminen pitänyt. Pystyltä ihan hyvä nolla, Hiidensalo kommentoi. 

Heikki Laitinen oli kilpailun 73:s ja Jaakko Ranta 88:s.

Maailmancup jatkuu Ruhpoldingissa perjantaina naisten viestillä. 

Tulokset

Kuva: NordicFocus