Suomi Ruhpoldingin naisten viestissä sijalle 11

     Meri Maijala   MC tiedotteet  


Suomen nelikko Suvi Minkkinen, Mari Eder, Erika Jänkä ja Nastassia Kinnunen sijoittui 11:nneksi naisten 4×6 kilometrin maailmancup-viestissä Saksan Ruhpoldingissa. Sijoitus oli Suomelle sama, mitä kauden aikaisemmassakin naisten viestissä. Ruhpoldingissa viestin voiton vei Ranska, josta Suomi jäi reilun kolmen minuutin päähän.

Avausosuuden hiihtänyt Suvi Minkkinen onnistui osuudellaan loistavasti. Minkkinen toi joukkueen vaihtoon sijalla viisi,  20 sekuntia kärjen jälkeen. 

– Oli varmasti yksi minun parhaista viestiavauksista. Oli kyllä latausta ja selkeästi jännitystäkin, että saataisiin vielä viestijoukkuenäyttö olympialaisiin. Avaajalla on tietynlainen paine, kun alku monesti määrittää, mihin suuntaan viesti lähtee.

– Pieni paine kuitenkin sopii minulle ja pystyin tänäänkin kaivamaan aika hyvän suorituksen, Minkkinen iloitsi.

Minkkinen käytti osuudellaan vain yhden varapatruunan pystypaikalta. Hiihtovauhti oli myös kohdillaan ja Minkkinen oli viimeisellä kierroksella vielä pitkään sijalla kolme. 

– Rohkeata hiihtoa. Vauhti ei tuntunut letkassa kovalta ja oli kyllä hyvä suksikin. Lähdin vain rohkeasti ohittamaan. Ajattelin, että on niin lyhyt ja nopea rinki, että katsotaan kuinka pitkälle jaksaa.

– Otin ne sekunnit mitä joukkueelle pystyi ottamaan. Viimeisessä laskussa olin aika hapoilla ja peesistä tuli pari joukkuetta ohi, Minkkinen kertasi. 

Mari Eder käytti toisella osuudella yhden varapatruunan makuulta sekä kolme pystypaikalta. Eder toi joukkueen vaihtoon sijalla kahdeksan. Ero kilpailun kärkeen oli vaihdossa 44 sekuntia.

Erika Jänkä selvitti kolmannen osuuden vain yhdellä pystypaikan varapatruunalla. Jänkä toi joukkueen vaihtoon sijalla 12, vajaat kaksi ja puoli minuuttia kärjen jälkeen.

– Täytyy varmasti siihen ammuntasuoritukseen olla tyytyväinen. Tietysti, kun oma hiihtokunto ei terveysongelmien jälkeen ole sillä mallilla, mitä se pitäisi olla, ja kun ekalla kierroksella täytyy lähteä puskemaan omaan tasoon liian kovaa, niin se kostautuu loppupäässä. Mutta kaikkeni yritin, Jänkä kommentoi.

Nastassia Kinnunen käytti ankkuriosuudella yhden varapatruunan sekä makuulta että pystystä. Kinnunen onnistui nostamaan Suomen lopulta sijalle 11. 

– Tiukka ja mielenkiintoinen kisa. Rata oli nopea ja hiihto hyvää ja ammuntakin melkein. Työt jatkuu, Kinnunen kommentoi. 

Maailmancup jatkuu Ruhpoldingissa lauantaina miesten viestillä.

Tulokset

Kuva: NordicFocus