Suomen miehet sijalle 11 Ruhpoldingin viestissä

     Meri Maijala   MC tiedotteet  


Suomen nelikko Tuomas Harjula, Tero Seppälä, Heikki Laitinen ja Olli Hiidensalo sijoittui 11:nneksi ampumahiihdon maailmancupin 4×7,5 kilometrin viestissä Saksan Ruhpoldingissa. Viestin voiton vei Venäjä, josta Suomi jäi reilun kolmen minuutin päähän.

Viestin avausosuuden hiihtänyt Tuomas Harjula käytti osuudellaan kaksi varapatruunaa pystypaikalta ja toi joukkueen vaihtoon sijalla 19 noin minuutin päästä kärjestä. 

– Sanotaanko, että kuitenkin semmoinen siedettävä avaus. Hiihtovauhti on tällä hetkellä mitä on. Se ei ole nyt ihan sitä, mitä vaikka viime vuonna tai parhaimmillaan on ollut ja joutuu antamaan liikaa anteeksi.
 
– Jouluna on syitä löydetty, mutta ratkaisua ei olla vielä keksitty. Onneksi ammunta oli ihan hyvä tänään. En pettynytkään voi olla, kun sain tuotua ihan siedettävän eron päässä keulasta vaihtoon, Harjula kommentoi.

Tero Seppälä nosti toisella osuudella Suomen sijalle 17. Seppälä käytti yhden varapatruunan makuulta ja kaksi pystypaikalta. Ensimmäisessä vaihdossa ero kärkeen oli vajaat puolitoista minuuttia. 

– Lähdin Ruotsin kanssa aika kovaa yrittämään nousua ja tuhrasin sen takia ammunnassa varapanoksia. Oli ehkä vähän yliyrittämistä, mutta kun pikkuisen joutui kaukaa lähtemään, oli pakko ottaa riskejä.

– Jotenkuten sieltä kunnialla selvittiin, eikä ainakaan tiputtu kauemmaksi. Heikki ja Olli tekivät myös hyvät viestisuoritukset loppuun ja meillä oli lopulta ihan kohtuullinen sijoitus, Seppälä kommentoi.

Laitisella ehjä veto

Heikki Laitinen nosti kolmannella osuudella joukkueen jo sijalle 13. Laitinen käytti yhden varapatruunan sekä makuulta että pystystä ja vaihtoi lopulta reilun kahden ja puolen minuutin päässä kärjestä. 

– Kokonaisuutena ehjä veto. Aika kovaan paikkaan joutui, kun Ponsiluoman kanssa lähti hiihtämään. Sai lähteä kyllä omalle tasolle laikka punaisena täysillä vetämään. Eka ja toinenkin kierros meni hyvin, mutta viimeinen kierros oli tosi vaikea. Ammuntaan olen tyytyväinen, Laitinen avasi. 

Olli Hiidensalo selvitti ankkuriosuuden vain yhdellä pystypaikan varapatruunalla. Loppukirissä Itävallan kukistanut Hiidensalo toi joukkueen lopulta maaliin sijalla 11.

– Hyvä veto tuli. Aika nopeasti näki, että oli sen verran eroa eteen, että ei ollut kuin Slovenia ja Itävalta kenen kanssa taisteli sijoituksista. Aika rauhassa mentiin pari kierrosta, koitin ottaa tauluja alas ja viimeisellä kierroksella ratkoa sijoituksen, mikä oli otettavissa. 

Maailmancup jatkuu vielä sunnuntaina Ruhpoldingissa takaa-ajoilla.

Tulokset

Kuva: NordicFocus