Seppälä 13:s ja Minkkinen 18:s Ruhpoldingin takaa-ajossa

    Meri Maijala   MC tiedotteet  

Tero Seppälä sijoittui parhaana suomalaisena 13:nneksi, kun ampumahiihdon maailmancup jatkui sunnuntaina takaa-ajoilla Saksan Ruhpoldingissa. Seppälä ampui tiukassa kilpailussa vain kaksi ohilaukausta. Yhden toiselta makuulta sekä myös toiselta pystypaikalta.

– Ammunnallisesti hyvää tekemistä ja sellaista mihin pystyn. 90 prosenttia osumatarkkuus, niin se on hyvä. Se ei vain tänään riittänyt pitämään sijaa kuuden parhaan joukossa. Tuli sija alaspäin, kun niin hyvin ammuttiin.

– Makuun sakon jälkeen tipahdin kymmenen sijaa, enkä enää pystynyt sieltä nousemaan, Seppälä kertasi.

Miesten 12,5 kilometrin takaa-ajon voiton vei Ranskan Quentin Fillon Maillet, josta Seppälä jäi 52 sekunnin päähän.

– Viimeinen rinki oli aika tahmea, vähän ehkä eilinen viesti painoi. Eikä ehkä tänään onnistuttu suksen kanssa niin hyvin, kun eilen. Ei ollut paras mahdollinen päivä. 

– Kuitenkin hyviä sijoituksia näin ennen olympialaisia, Seppälä sanoi.

Hiidensalo piti sijan 48:s

Olli Hiidensalo oli takaa-ajon 48:s. Hiidensalo ampui kilpailussa neljä sakkokierrosta ja jäi kärjestä reilun kolmen minuutin päähän.

– Vähän hölmöilin tänään tuossa makuulla. Ekaan ammuntaan reagoin liikaa tuuleen, ja tuulen vastapuolelta meni yksi ohi ja koko kasa oli siellä. Toiseen makuuseen, kun tuuli vaihtui, niin en reagoinut taas siihen tarpeeksi. Meni pari liikaa ohi.

– Kyllähän, kun noilta sijoilta lähtee ja tulee ohilaukauksia, niin tippuu hyvistä letkoista ja saa aika rauhassa hiihdellä. Pystyt tuli ihan ok, Hiidensalo kommentoi. 

Minkkiseltä kova nousu

Kilpailun kovimmasta noususta vastasi Suvi Minkkinen, joka onnistui nousemaan naisten 10 kilometrin takaa-ajossa hurjasti sijalta 52 sijalle 18. Nousun takasi täydellinen ammunta, sillä Minkkinen ei ampunut kilpailussa yhtään ohilaukausta. Sijoitus oli Minkkiselle myös uran paras maailmancupissa. 

– Uran ekat neljät nollat ja eka top 20 -sijoitus, molemmat ovat sellaisia, mitkä ovat olleet aika pitkän ajan tavoitteena jo. Vähän itseä huvittaa, että ajattelin pikakisassa, että nyt tämä Ruhpolding sopii minulle ja vedän sinne 20 joukkoon. 

– Pystyllä kuitenkin vähän liikaa ajatuksia ja sijoitus meni päälle 50. Voisi asiat varmaan vähän helpommaksikin itselleen tehdä, Minkkinen naurahti.

Naisten takaa-ajon voiton vei Norjan Marte Olsbu Röiseland, joka oli Minkkisen lisäksi kilpailun ainoa nolla-ampuja. Minkkinen jäi kärjestä lopulta kaksi ja puoli minuuttia. 

– En ennen kisaa ajatellut, että noin ylös olisi rahkeita. Ja varsinkin kisan aikana, kun makuun nollien jälkeen en ihan älyttömästi sijoituksissa edes noussut. Ajattelin, että on niin hyvä keli, että ei pysty hirmuista nousua tekemään. 

– Pystypaikoilla ne nollat kuitenkin merkkaavat niin paljon, ja viimeisellä pystylläkin onnistuin yhdeksän sijaa nousemaan.

Minkkinen selvitti takaa-ajon kilpailun yhdeksänneksi nopeimmalla ajalla. 

– Kyllä tuo itseluottamusta, että pystyy ajoissa kymppisakissa olemaan. Viime viikolla olin takaa-ajon ajoissa 18:s ja tänään sitten myös virallisissa tuloksissa, Minkkinen iloitsi.

Mari Eder jätti kilpailun väliin ja keskittyy jo ensi viikon kilpailuihin. Maailmancup jatkuu Italian Anterselvassa torstaina miesten normaalimatkalla. 

Miesten takaa-ajon tulokset
Naisten takaa-ajon tulokset

Kuva: NordicFocus