Keränen 10:s ja Invenius 11:s nuorten EM-kisoissa

     Meri Maijala   Uutiset  


Ampumahiihdon nuorten EM-kilpailut käynnistyivät keskiviikkona Slovenian Pokljukassa suomalaisittain hienosti, sillä Noora Kaisa Keränen sijoittui naisten normaalimatkan kymmenenneksi ja Otto Invenius heti perään miesten normaalimatkalla 11:nneksi.

Naisten 12,5 kilometrin normaalimatkan voiton vei puhtaasti ampunut Ranskan Camille Coupe, josta Ahveniston Ampumahiihtäjien Keränen jäi vajaan puolentoista minuutin päähän. 

– Tänään oli tosi hyvä päivä. Suorituksena oli melko tasainen. Hiihto lähti heti lähdöstä rennosti liikkeelle, sain omaa tasaista vauhtia vetää. Oli siinä myös hyvää selkää tarjolla, pystyin vertaamaan hyvin edellä lähteneeseen venäläiseen, miten hiihto kulkee, Keränen kommentoi.

Keränen ampui kilpailussa kolme ensimmäistä paikkaa puhtaasti, viimeiseltä pystypaikalta oli tuloksena kaksi ohilaukausta. 

– Penkalla oli tosi hyvää ja rentoa tekemistä viimeiseen paikkaan asti. Vikalla pystyllä tuli kovat hapot ja jalka rupesi tärisemään. Vähän jäi harmittamaan ne kaksi sakkoa, kun yhdellä olisi päässyt kukitukseen ja nollilla olisi voittokin irronnut. 

– Mutta turha sitä on jälkikäteen murehtia, kun oli kokonaisuutena ihan hyvä kisa. Myös ensimmäinen top 10 -sijoitus itselle on aina huikeaa, Keränen iloitsi.

Sonja Leinamo sijoittui kilpailun 54:nneksi ja Emilia Irvankoski 60:nneksi. 

Invenius hurjasteli ladulla

Miesten 15 kilometrin normaalimatkan voiton vei Bulgarian Blagoy Todev, josta Soisalon Ampumahiihtäjien Invenius jäi minuutin ja 40 sekunnin päähän. Invenius piti ladulla hurjaa kyytiä, sillä hän kellotti koko joukon nopeimman hiihtoajan yli 20 sekunnin erolla seuraavaan. 

Penkalla Invenius ampui yhteensä neljä ohilaukausta, yhden makuulta ja kolme pystypaikoilta.

– Kunto on hyvä ja on tosi mukava hiihtää kilpaa tällä hetkellä. Summaisin kisan niin, että hiihto ja makuuammunta oli hyvää, mutta pysty tuotti hankaluuksia. 

– Annoin tänään kuitenkin kaikkeni ja se riitti tähän tulokseen, Invenius kommentoi.

Nuorten EM-kilpailut jatkuvat Pokljukassa torstaina sekaviesteillä. Viikonlopun ohjelmassa ovat vielä pikakilpailut ja takaa-ajot.

– Paras on vielä näkemättä. Odotan kyllä jo innolla ja nälkäisenä seuraavaa kisaa, Invenius päätti. 

Muista suomalaisista Arttu Heikkinen oli 37:s ja Jonni Mukkala 75:s.

Naisten takaa-ajon tulokset
Miesten takaa-ajon tulokset