Hiidensalo 18:s Anterselvan normaalimatkalla

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Olli Hiidensalo sijoittui parhaana suomalaisena 18:nneksi, kun ampumahiihdon maailmancup jatkui torstaina Italian Anterselvassa. Miesten 20 kilometrin normaalimatkan voiton vei puhtaasti ampunut Venäjän Anton Babikov, josta Hiidensalo jäi kolmen minuutin ja 23 sekunnin päähän. 

– Aloitin tänään rauhassa ja ajattelin, että rakennan ammunnan ehdoilla kisan. Ihan hyvin lähti liikkeelle ja sain välikierroksille hyviä peesejä ja kavereita, joiden kanssa kisata.

Hiidensalo ampui kilpailussa yhteensä kolme sakkominuuttia, yhden ensimmäiseltä ja kaksi toiselta pystypaikalta. 

– Kolme paikkaa meni ammunta tosi hyvin. Neljännen kierroksen otin ehkä pikkuisen liian napakasti, kun tshekin perässä tulin. Vähän hiihdin itseltäni jalat alta ja aika kova tärinä oli vikalla pystyllä.

– Vaikka siinä tiputtiin pikkuisen, niin kyllä tuo silti oli ehjä kisa. Tänään ammuttiin tosi paljon ohi, vaikeat olosuhteet, niin siinä mielessä olen kyllä tyytyväinen kisaan ja hiihtoon.

– Hyvin tuli loppuun asti, Hiidensalo iloitsi.

Seppälältä nousujohteinen kisa

Tero Seppälä sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena normaalimatkan 23:nneksi.

– Alku lähti huonosti. Kahden ammunnan jälkeen sija oli yli 80, siihen nähden tuo sija 23 maalissa on aika hyvä. Onneksi sain sieltä rakennettua vielä kohtuullisen kisan.

Seppälä ampui kilpailussa yhteensä neljä sakkominuuttia. Sakot tulivat kahdelta ensimmäiseltä paikalta ja viimeisen makuun ja pystyn, Seppälä selvitti puhtaasti. 

– Vähän olin olosuhteiden uhri. Tosi haastava takatuuli siinä ekalla makuulla. Yritin säätää ja saada kohdilleen, sinne ne olivat tauluun osumat levinneet ja sellaisia säätöjä ei tainnut ollakaan, että olisi kaikki osuneet.

– Pystyllä oli vaikea tilanne, kun selän puolelta tuli tuuli. Sen jälkeen oli huippusijat menetetty, mutta onneksi sain loput ammunnat kasaan.

Seppälä jäi lopulta kilpailun kärjestä kolme minuuttia ja 50 sekuntia. Ladulla Seppälä piti hyvää vauhtia, sillä hän oli puhtaissa hiihtoajoissa joukon 11:nneksi nopein.

– Viimeisellä ringillä oli hyvää hiihtoa. Hiihtoerot oli tänään isoja ja näkyi se, että esimerkiksi norjalaiset huilasi viime viikon ja olivat korkealla valmistumassa. Minulla ei ole vielä päivääkään ohuessa ilmanalassa takana, kun majoitun alakylässä. Ei ole aivan niin verrannolliset nuo erot tästä kisasta, Seppälä kommentoi. 

Kolme suomalaista maailmancupin pisteille

Tuomas Harjula onnistui myös normaalimatkalla ja sijoittui kolmantena suomalaisena maailmancupin pisteille. Harjula ampui kilpailussa kolme sakkominuuttia ja oli lopulta kilpailun 40:s.

– Kisa oli tasaisen vahva ja henkisesti tärkeä yksi piste tuli saatua. Hiihto voisi olla parempaankin, mutta tämä oli jo iso harppaus oikeaan suuntaan vaikeuksien jälkeen, ja ammunta oli olosuhteisiin nähden hyvää, Harjula kommentoi. 

Heikki Laitinen ampui yhteensä seitsemän sakkominuuttia ja sijoittui 80:nneksi.

– Seitsemällä sakolla ei paljoa täällä pysty tekemään. Hiihto oli tasaista menoa, ihan ok. Pystyammunnassa oli varsinkin tänään ongelmia, Laitinen kommentoi. 

Maailmancup jatkuu Anterselvassa perjantaina naisten normaalimatkalla. 

Tulokset

Kuva: NordicFocus