Eder 13:s ja Kinnunen 18:s Anterselvan normaalimatkalla

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Mari Eder sijoittui parhaana suomalaisena 13:nneksi, kun ampumahiihdon maailmancup jatkui perjantaina naisten normaalimatkalla Italian Anterselvassa. 

Eder aloitti kilpailun vahvasti ja hän ampui ensimmäisen makuupaikan puhtaasti. Ensimmäiseltä pystyltä Eder ampui kolme sakkominuuttia, mutta onnistui ampumaan loput kaksi paikkaa jälleen puhtaasti.

– Kolme kertaa nolla-ammunta näissä olosuhteissa, siihen olen tosi tyytyväinen. Varsinkin makuulla oli todella vaikeat olosuhteet. Tai oli tosi paljon vaihtelua siinä, millainen olosuhde sattui. 

– Ensimmäisellä makuulla jouduin säätämään ensin kolmen napsun verran vasemmalle, ja sitten jopa seitsemän napsua toiseen ammuntaan. Oli aivan päinvastaiset olosuhteet niissä makuissa, ja kun sai molemmista hyvät sarjat tehtyä, niin olen kyllä tosi tyytyväinen, Eder iloitsi.

Naisten 15 kilometrin kilpailun voiton vei Ranskan Justine Braisaz-Bouchet, josta Eder jäi kolmen ja puolen minuutin päähän.

– Lopputulos oli ihan hyvä. Meinasin kyllä pilata oman kisani toisella kierroksella, lähdin tavoittelemaan etupuolelta hyvää peesipaikkaa ja meinasin hiihtää itseltäni jalat alta. Se on varmasti yksi syy, miksi ensimmäinen pysty oli vaikea. 

– En malttanut tehdä sitä omaa kisaa hiihdollisesti. Se olisi täällä korkealla tärkeää, varsinkin ammuntoja ajatellen, että vauhti pysyisi tasaisena ja suunniteltuna. Siitä jäi itselleni parannettavaa ja kokonaisuutena hiihdollisesti jäi vähän hampaankoloon, Eder kommentoi. 

Kinnunen kauden parhaaseen

Nastassia Kinnunen ylsi kauden parhaaseensa ja sijoittui normaalimatkalla hienosti 18:nneksi. Samalla Kinnunen nappasi kauden ensimmäiset maailmancupin pisteensä.

Kinnunen ampui kilpailussa vain yhden ohilaukauksen viimeiseltä pystypaikalta ja jäi kilpailun kärjestä lopulta kolme minuuttia ja 48 sekuntia.

– Olen erittäin tyytyväinen ammuntapuoleen, oli tärkeää onnistua siinä. Se oli myös tavoitteeni ja strategiani tälle päivälle, Kinnunen kommentoi.  

Erika Jänkä oli normaalimatkan 72:s. Jänkä ampui kilpailussa yhteensä kolme sakkominuuttia.

– Makuulla tein tosi hyvät ratkaisut ja osasin ottaa oikeat korjaukset. Molemmilla makuulla jouduin tekemään säätöjä ja olemaan tosi tarkka tuulesta.

– Ensimmäinen pysty oli ihan jees, viimeinen ohilaukaus oli tosi vähän ohi. Toinen pysty oli haastava ja jostakin syystä silmä ei meinannut tarkentaa, Jänkä kommentoi.

Jänkä lähti matkaan kilpailun loppupäässä ja jäi lopulta kärjestä reilut seitsemän minuuttia.

– Alkuun lähti hiihto hyvin, oli selkiä kaksi ekaa kierrosta tosi hyvin, mutta sen jälkeen hiljeni baana. Olisi toki toivonut lähtöpaikkaa vähän aikaisemmin. Sen jälkeen kun yksin joutui puurtamaan, oli aika hankalaa.

Maailmancup jatkuu lauantaina Anterselvassa miesten yhteislähdöllä ja naisten viestillä. 

– Kaikki fokus on nyt huomiseen viestiin ja siihen on kova lataus. On tarkoitus antaa jokainen ripe, mitä on jäljellä. En lähde yhtään nöyristelemään tai himmailemaan, Jänkä päätti.

Tiiviisti tammikuussa kilpaillut Suvi Minkkinen keskittyi palautumiseen ja jätti normaalimatkan väliin. 

Tulokset

Kuva: NordicFocus