Invenius hopealla ja Keränen pronssilla nuorten EM-kilpailuissa

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Otto Invenius ylsi hienosti hopealle, kun ampumahiihdon nuorten EM-kilpailut jatkuivat Slovenian Pokljukassa pikakilpailulla. Soisalon Ampumahiihtäjien Invenius ampui kilpailussa yhden ohilaukauksen makuupaikalta.

– Tänään oli tosi tuulinen päivä ja makuulla piti odottaa suuret puuskat ohi. Yhdellä hudilla kuitenkin selvisin. Pystyammunta oli parasta, mitä tänä vuonna on ollut, ja nopeat nollat pieneen tuuleen kelpaa kyllä erittäin hyvin, Invenius iloitsi. 

Miesten 10 kilometrin kilpailun voitto meni Tshekin Jonas Marecekille, josta Invenius jäi vajaan yhdeksän sekunnin päähän. Myös hopeakamppailu oli tiukka, sillä Invenius kukisti vain puolella sekunnilla lopulta pronssille sijoittuneen Italian Iacopo Leonsion.

– Viimeisellä kahdella kilometrillä jalat olivat niin hapoilla, ettei mitään järkeä. Viimenen kilometri oli pakko hiihtää tasatyöntöä ja rukoilla, ettei kaadu ennen maalia.

– Pääsin kuitenkin maaliin, ja kiitos Kristian Sotille, kun huomasi etten voi hyvin ja kantoi minut lääkärin vastaanotolle. En pystynyt edes seisomaan omien jalkojen päällä. 

Invenius piti lopun haasteista huolimatta ladulla kuitenkin neljänneksi nopeinta vauhtia. 

– Tänään annettiin 200% tästä miehestä, Invenius kommentoi. 

Puijon Hiihtoseuran Arttu Heikkinen onnistui myös pikakilpailussa ja sijoittui yhdeksänneksi. Heikkinen ampui kilpailussa yhden sakkokierroksen makuulta ja hän jäi kilpailun kärjestä 46 sekunnin päähän.

– Kokonaisuudessaan olen erittäin tyytyväinen päivään. Hiihto tuntui jo paremmalta, kuin aikaisemmissa kilpailuissa, mutta ei ollut kuitenkaan ihan parasta kulkua. Ja vaikka olosuhteet olivat haastavat penkalla, niin ammunnat sujui hyvin lukuunottamatta makuun pientä virhettä. Jatketaan hyvillä mielin kohti huomista, Heikkinen kommentoi.

Jonni Mukkala oli kilpailun 46:s.

Keränen pronssilla

Ahveniston Ampumahiihtäjien Noora Kaisa Keränen nappasi naisten 7,5 kilometrin pikakilpailussa pronssia.

– Oli kyllä todella hyvä ja hallittu kisa. Ensimmäisellä kierroksella oli olo, että lähteekö kone vähän hitaasti käyntiin, mutta oma tunne parani koko ajan. 

Keränen selvitti kilpailun täydellisellä ammunnalla. Hän oli myös ampuma-ajoissa koko joukon nopein.

– Penkalla tuntui, että oli omassa elementissään ja sai rentoja laukauksia. Oli tosi mukava tehdä sitä suoritusta.

Kilpailun voiton vei lopulta Saksan Selina Grotian, josta Keränen jäi 41 sekunnin päähän. 

– Vikalla kierroksella oltiin jo aika hapoilla, mutta kyllä siellä kannustettiin sen verran kovaa, että ei voinut muuta kuin pistellä menemään täysillä. 

– Oli aika huikea fiilis päästä mitaleille ensimmäistä kertaa henkilökohtaisesti, Keränen iloitsi.

Nuorten EM-kilpailut jatkuvat sunnuntaina vielä takaa-ajoilla, johon Keräsellä on loistavat lähtöasetelmat. Samalla myös koko Suomen naisten joukkue onnistui pääsemään mukaan takaa-ajoon, sillä Emilia Irvankoski sijoittui pikakilpailun 41:nneksi ja Sonja Leinamo 55:nneksi.

– Tänään oli koko joukkueelta tosi hyvä panostus. Suksihuollolle isot kiitokset, siellä onnistuttiin taas hienosti ja kun aikki meistä kolmesta pääsi myös takaa-ajoon, niin se on hienoa, Keränen päätti.

Miesten pikakilpailun tulokset
Naisten pikakilpailun tulokset