Suomi naisten viestin sijalle 9 Anterselvassa

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Suomen nelikko Suvi Minkkinen, Mari Eder, Erika Jänkä ja Nastassia Kinnunen sijoittui yhdeksänneksi ampumahiihdon maailmancupin viestissä Italian Anterselvassa. Sijoitus oli naisille paras maailmancupissa tällä kaudella. 

Naisten 4×6 kilometrin viestin voiton vei Norja, josta Suomi jäi minuutin ja 18 sekunnin päähän. Suvi Minkkinen käytti avausosuudella viisi varapatruunaa ja vaihtoi avausosuuden jälkeen sijalla 13 reilun minuutin päästä kärjestä.

– Hyvä fiilis joukkueen puolesta, että saatiin ekaa kertaa top 10 -sijoitus ja tosi lähelle päästiin myös kahdeksatta sijaa.

– Omaan suoritukseen olen vähän pettynyt. Oma tunne oli hiihdossa aika kauhea, mutta perustaso on noussut, kun pystyi kuitenkin ihan kohtuullisesti hiihtämään, vaikka tuntuu, että on todella huono päivä. 

– Johtuu varmaan osittain siitä, että korkealle nopeasti sopeutuminen on ollut haasteellista, Minkkinen kommentoi.

Toisella osuudella Mari Eder hurjasteli osuuden toiseksi nopeimman ajan ja toi joukkueen vaihtoon sijalla kahdeksan. Ero kärkeen kaventui myös 47 sekuntiin.

– Oma veto oli hyvä. Eilen oli tunne siitä, että ei ihan täydellistä suoritusta saanut, niin tänään oli jo paljon parempaa menoa myös fyysisesti. Ammunta oli myös mulle ihan hyvä, yhteensä kaksi varapatruuna viestissä käyttänyt Eder kommentoi. 


– Hieno päivä kaiken kaikkiaan Suomen ampumahiihdolle, kun nuorten EM-kisoista tuli mitaleita ja miehetkin onnistuivat hienosti yhteislähdössä, Eder lisäsi. 

Erika Jänkä käytti toisella osuudella molemmilta ampumapaikoilta yhden varapatruunan. Jänkä toi Suomen kolmanteen vaihtoon sijalla 10 vain 42 sekuntia kärjen jälkeen.

– Ihan hieno viestipäivä meiltä tänään. Onneksi itse pystyi ampumapenkalla tekemään sen, mitä oli tehtävissä. Muut tytöt räpsi sakkoja ja varat 1+1 oli hyvä suoritus tänään. 

– Toki olisin toivonut, että olisin pystynyt hiihtämään paremmin viimeisen kierroksen, mutta ei voi kuuta taivaalta odottaa yhtäkkiä. Tämä suoritus oli jo huomattavasti paljon parempi hiihdollisesti kuin viikko sitten viestissä, Jänkä kommentoi. 

Nastassia Kinnunen selvitti ankkuriosuuden vain yhdellä makuupaikan varapatruunalla. Kinnunen piti osuuden kahdeksanneksi nopeinta vauhtia ja toi Suomen maaliin lopulta sijalla yhdeksän vajaat kymmenen sekuntia sijasta kahdeksan jääneenä.

– Viesti on aina erittäin tunnepitoinen ja olen iloinen, että meillä menee hyvin ja tiimi kehittyy, Kinnunen kommentoi. 

Naisten viestin tulokset

Kuva: NordicFocus