Eder 24:s Anterselvan yhteislähdössä

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Mari Eder sijoittui 24:nneksi ampumahiihdon maailmancupin yhteislähtökilpailussa Italian Anterselvassa. Naisten 12,5 kilometrin kilpailun voiton vei isäntämaan Dorothea Wierer, josta Eder jäi vajaan kahden ja puolen minuutin päähän.

Eder ampui kilpailussa yhteensä kuusi ohilaukausta, kolme sekä makuu- että pystypaikoilta. 

– Ei vaan pääse kiinni semmoiseen tasaiseen tekemiseen. Tänään se eka makuu oli tosi hyväntuntuinen sarja ja silti siellä oli kaksi sakkoa rajoilla. Se harmittaa kaikista eniten, koska se oli hyvää ja rauhallista tekemistä ja olisi ollut siitä hyvä saada varmistusta tekemiseen.

Anterselvan kilpailut olivat viimeiset maailmancupissa ennen 5. helmikuuta sekaviestillä käynnistyviä Pekingin olympialaisia.
  
– Näillä on nyt mentävä. Ja hyväähän tässä on se, että yhtään laukausta ei ole olympialaisissa kukaan vielä ampunut. Kaikki lähtee joka tapauksessa joka kisassa nollista. 

– Ei ole kuitenkaan missään nimessä semmoinen lähestyminen ja taso, mitä olen tavoitellut. Kovasti on kyllä koitettu duunia tehdä, mutta ei vain tahdo sitä tasaisuutta millään löytyä. Nyt yritetään pysyä terveenä ja suunnataan katseet kohti Pekingiä, Eder kommentoi. 

Miehet viestissä sijalle 11.

Suomen joukkue Tuomas Harjula, Tero Seppälä, Heikki Laitinen ja Olli Hiidensalo sijoittui 11:nneksi miesten 4×7,5 kilometrin viestissä. Viestin voiton vei ylivoimaisesti Norja, josta Suomi jäi reilun neljän minuutin päähän.

Suomen joukkueen aloittaja Tuomas Harjula käytti molemmilla ampumapaikoilla yhden varapatruunan ja toi joukkueen vaihtoon sijalla 18. Ensimmäisessä vaihdossa ero kärkeen oli minuutin ja 11 sekuntia.

– Ihan kohtuullinen veto. Tietenkin kaikilla osa-alueilla pitäisi olla pikkuisen parempi. Varsinkin hiihtovauhtia saisi olla jonkun verran enemmän. Tilanteeseen nähden hyvä avaus taas kuitenkin ja varmasti sellainen perussuoritus minulle tähän hetkeen, Harjula kommentoi.

Toisella osuudella Tero Seppälä käytti yhteensä viisi varapatruunaa.

– En pystynyt auttamaan joukkuetta parhaalla mahdollisella tavalla. Liikaa varapatruunoita ja kesti aika kauan. Vähän väsymys meinasi painaa penkalla. Ei isoja virheitä, mutta kun rasitusta alkaa kropassa olemaan, nyt jo kolmas viikko kisoja, niin ei vain ajatus toimi ja viesti ei mene liipasinsormelle oikeassa ajassa.

Seppälä toi joukkueen vaihtoon sijalla 15. Ero kärkeen oli minuutin ja 51 sekuntia. 

– Hiihtoladulla oli hyvää tekemistä. Jouduin siinä yksin lähtemään taivaltamaan ja oli vain yritettävä maksimaalista suoritusta, kovaa hiihtoa ja hyvää ammuntaa, mutta se ei nyt sitten onnistunut. Tuli vain kova hiihto. 

Laitiselta ehjä veto

Heikki Laitinen nosti kolmannella osuudella Suomen sijalle 11. Laitinen käytti osuudellaan kolme varapatruunaa ja ero kärkeen oli vaihdossa kolme ja puoli minuuttia. 

– Ihan ok ja ehjä veto kokonaisuudessaan. Toki kolme varaa on vähän liikaa, mutta ampui siinä muutkin ohilaukauksia. Hiihtokin menee koko ajan parempaan päin ja jaksoi vielä viimeisellä kierroksella rutistaa muutaman sijan. 

Olli Hiidensalo käytti ankkuriosuudella kolme varapatruunaa ja piti joukkueen sijalla 11. 

– Kolmas kisa korkealla, niin pikkuisen jo tuntuu. Olotilaan nähden ihan ok suoritus, vaikka kyllähän siinä aika monella osa-alueella jäi parannettavaa. On kyllä aika väsynyt olo, niin ei ole keskittyminen aina parhaimmillaan tuossa hommassa, Hiidensalo kommentoi.

Naisten yhteislähdön tulokset
Miesten viestin tulokset

Kuva: NordicFocus