Otto Inveniukselle nuorten EM-hopeaa – Noora Kaisa Keränen neljäs

     Meri Maijala   MC tiedotteet Uutiset  

Soisalon Urheilijoiden Otto Inveniuksen hopeaputki jatkui ampumahiihdon nuorten EM-kisoissa Pokljukassa. Invenius sijoittui lauantaisen pikakilpailun tavoin hopealle myös sunnuntain takaa-ajossa. 

Miesten 12,5 kilometrin kilpailun voiton vei puhtaasti ampunut Ranskan Paul Fontaine, josta Invenius jäi 36 sekunnin päähän. 

– Oli kyllä erittäin jännittävä kisa, kun tulin jokaiselle ampumapaikalle tosi hyvistä asetelmista muun kärkiporukan kanssa. 

Invenius ampui kilpailussa yhteensä neljä ohilaukausta. Yhden molemmilta makuupaikoilta ja kaksi ensimmäiseltä pystypaikalta. Viimeisen pystyn Invenius onnistui ampumaan jälleen puhtaasti.

– Hiihto ei ollut tänään parasta, joten oli pakko ratkaista viimeisellä ampumapaikalla ja sieltähän ne nollat tuli, Invenius iloitsi.

– Viimeinen kierros tuli taas sisulla ja maalisuoralla kerkesi parit ylävitoset heittää, viidenneksi nopeinta hiihtovauhtia ladulla pitänyt Invenius kommentoi. 

Nuorten ampumahiihtäjien arvokilpailut jatkuvat helmikuussa MM-laduilla.

– Mahtava fiilis, nyt kotiin palautumaan ja valmistautumaan kohti USA:n nuorten MM-kisoja, Invenius päätti. 

Keränen jatkoi menestysputkeaan

Myös Ahveniston Ampumahiihtäjien Noora Kaisa Keränen jatkoi vahvoja suorituksiaan Pokljukassa. Keränen sijoittui sunnuntaina alle 22-vuotiaiden naisten 10 kilometrin takaa-ajon neljänneksi. Kilpailun voiton vei pikakilpailun tapaan Saksan Selina Grotian, josta Keränen jäi reilun puolentoista minuutin päähän. 

– Tänään oli vähän väsyneempää jo meno. Hiihto tuntui kuitenkin edelleen hyvältä ja pystyi taistelemaan top 5 -sijoituksista jatkuvasti. Käväsin siinä toisen ammunnan kohdalla kärjessäkin, Keränen iloitsi. 

Suomalainen ampui makuupaikat puhtaasti ja nousi sillä kilpailun kärkeen. Pystypaikoilta Keränen joutui kuitenkin kiertämään yhteensä kolme sakkokierrosta. 

– Pystyt oli vähän haastavia tänään, tuntui jotenkin siltä, ettei saanut enää kunnollista tukea, kun jalat olivat jo sen verta väsyneet. Mutta oli ihan hyvää taistelua loppuun asti.

Keräselle nuorten EM-kisaviikko oli menestyksekäs, sillä pikakilpailun kolmossijan lisäksi Keränen oli vielä normaalimatkan kymmenes ja sekapariviestin viides.

– Oli kyllä tosi huikea viikko. Kaikki sijoitukset top 10:ssä ja varsinkin eilinen mitali kruunasi viikon.

– Ja kyllähän se tämänpäiväinen top 5 -sijoitus aina lämmittää mieltä, vaikka ihan mitaleille ei tänään päästykään. 

Miesten takaa-ajon tulokset
Naisten takaa-ajon tulokset