Jaakko Ranta 15:s ampumahiihdon EM-kisoissa

Meri Maijala   MC tiedotteet

Jaakko Ranta sijoittui hienosti 15:nneksi, kun ampumahiihdon EM-kilpailut jatkuivat perjantaina Saksan Arberissa. Miesten 10 kilometrin pikakilpailun voiton vei puhtaasti ampunut Norjan Erlend Bjöntegaard, josta Ranta jäi minuutin ja 17 sekunnin päähän.

– Oli hyvä päivä haastavissa olosuhteissa. Kisapaikalle kun tultiin, niin ihan kuin olisi styroksia satanut taivaalta, oli todella kuivaa lunta ja navakka tuuli, Ranta avasi olosuhteita.

Tuulesta huolimatta Ranta onnistui penkalla loistavasti, hän ampui kilpailussa molemmat ampumapaikat puhtaasti.

– Ammunnat oli sitä loistavaa tasoa, mitä tällä kaudella on pystynyt muissakin kisoissa tekemään. Joulutauon jälkeen olen ampunut nyt jo kaksi pikakisaa peräkkäin nollille.

– Tänään onnistui kyllä hyvin hanskata olosuhteet, niin kaluston- kuin ammunnankin puolella. Valmennus ja huolto teki tänään hyvää työtä ja mahdollisti huippukisan itselle, Ranta kiitteli.

Hidas keli ja raskas latu pakottivat Arberissa rauhalliseen alkuvauhtiin.

– Pikkaisen ekan kierroksen alussa jännitti, ettei lähde liian kovaa liikkeelle. Täällä on kuitenkin koko ampumahiihtosirkuksen raskaimmat radat, ja kun sattui vielä hidas keli, niin oli oikeastaan vain yksi kaista mitä pystyi hiihtämään.

– Pari ensimmäistä kierrosta tuli ladulla tosi hyvin. Pikkaisen viimeiselle kuormitus kerääntyi, vähän ero notkahti, mutta kyllä olen tyytyväinen päivän suoritukseen, Ranta iloitsi.

EM-kilpailut jatkuvat lauantaina Arberissa takaa-ajolla.

– Erinomaiset lähtöpaikat myös huomiseen kisaan. Takaa-ajot on ollut oma juttu yleensä kisoissa, niissä on pystynyt hyvin taistelemaan sijoituksia ylöspäin. Nyt on mahtava tilanne lähteä huomenna tekemään omaa kisaa.

Joni Mustonen oli pikakilpailun 64:s, Otto-Eemil Karvinen 73:s ja Juho Hökkä 99:s.

Naisten pikakilpailun paras suomalainen oli 72:nneksi sijoittunut Heidi Kuuttinen. Sofia Joronen oli 83:s ja Sanna Laari 90:s.