IBU järjestää perustason valmentajakoulutusta

     Lauri Elo   Uutiset  

Kansainvälinen Ampumahiihtoliitto haluaa tarjota mahdollisuuden lisätä valmennusosaamista järjestämällä valmennuskoulutusta keväällä 2022. Ensimmäinen IBU-valmentajan koulutusohjelman peruskurssi järjestetään 3.-8.4.2022. Salzburg-Rif-urheilukeskuksessa Itävallassa. 

Peruskurssi on suunnattu motivoituneille ampumahiihdon perustiedot omaaville hakijoille ja valmentajille, jotka työskentelevät pääosin seuravalmentajina tai muissa ampumahiihdon valmennustehtävissä. 

Koulutusohjelma on kehitetty IBU Akatemian työryhmän tuella ja koostuu teoreettisista- ja käytännön opetuksesista ampumahiihtoon liittyvistä asioista. Koulutusohjelmassa olevat luennoitsijat ovat tunnettuja valmentajia ja asiantuntijoita ampumahiihdon, talviurheilun ja urheilutieteen alalla. Koulutus toteutetaan englanniksi.

Suomen Ampumahiihtoliitto voi hakea koulutukseen 2 ehdokasta (1 mies, 1 nainen). Avoimet englanninkieliset hakemukset koulutukseen halukkuudesta on lähetettävä Suomen Ampumahiihtoliittoon 23.2.2022 mennessä Toiminnanjohtaja Tapio Pukille osoitteeseen: tapio.pukki@biathlon.fi, jonka jälkeen Liitto käsittelee hakemukset ja tekee päätöksen hakijoista koulutukseen lähetettäväksi. Koulutuksen suorittavilta toivotaan osallistumista Liiton valmennustoimintaan esimerkiksi aluetoiminnassa.

Avoimessa englanninkielisessä hakemuksessa hakijan tulee ilmoittaa perusteluita seuraaviin kysymyksiin: 

  • Miksi haluaa koulutukseen ja mitä tavoitteita asettaa koulutukselle?
  • Missä ja miten koulutusta on tarkoitus hyödyntää?
  • Vahvuudet koulutukseen?

Avoimen hakemuksen lisäksi tarvitaan hakijan CV.

Koulutuksen arvioitu kokonaiskulu osallistujalle on noin 1500€. Kokonaiskuluun on mahdollista hakea tukea Olympiakomitealta. 

Lisätietoja IBU-valmentaja koulutuksesta alla olevista linkeistä:  

Biathlonworld News Basic Course

Biathlonworld Coach Education