IBU järjestää lisää valmentajakoulutusta. 1-tason valmentajakoulutuksen haku käynissä

    Lauri Elo   Uutiset  

Kansainvälinen Ampumahiihtoliitto (IBU) lisää valmentajakoulutusmahdollisuuksia tarjoamalla kansallisten liittojen ja niiden valmentajille uuden IBU:n Akatemian valmentajakoulutusohjelman (4 tasoa: perus, ensimmäinen, toinen ja kolmas taso).

Koulutusohjelman ensimmäisen tason kurssi sisältää 200 tuntia koulutusta sisältäen verkkokoulutusta ja paikan päällä olevia leirejä toukokuussa 2022, lokakuussa 2022 ja maaliskuussa 2023. Koulutukseen pääsee enintään 20 motivoitunutta ehdokasta, joilla on IBU Basic Level Coach -todistus, tai urheilijat, joilla on kansallista ja kansainvälistä kokemusta (vähintään 3 vuotta seniorimaajoukkueessa) tai valmentajat, jotka ovat työskennelleet ampumahiihdon valmentajana vähintään 2 vuotta (seurat, alueellinen tai kansallinen taso) kansallisen liiton nimeämänä.

Koulutus sisältää muun muassa teoreettisia ja käytännön oppitunteja hiihdon, ammunnan, motoristen taitojen harjoittelun aloilla. Koulutusohjelmassa olevat luennoitsijat ovat tunnettuja valmentajia ja asiantuntijoita ampumahiihdon, talviurheilun ja urheilutieteen alalla. Koulutus toteutetaan englanniksi.

Koulutukset

Viikko 1: 22.-27.5.2022 (Ruhpolding)

Viikko 2: lokakuu 2022 (paikka ilmoitetaan myöhemmin)

Viikko 3: Maaliskuu 2023 (paikka ilmoitetaan myöhemmin)

Suomen Ampumahiihtoliitto voi hakea koulutukseen 2 ehdokasta (1 mies, 1 nainen). Avoimet englanninkieliset hakemukset koulutukseen halukkuudesta on lähetettävä Suomen Ampumahiihtoliittoon 18.3.2022 mennessä Toiminnanjohtaja Tapio Pukille osoitteeseen: tapio.pukki@biathlon.fi, jonka jälkeen Liitto käsittelee hakemukset ja tekee päätöksen hakijoista koulutukseen lähetettäväksi. Koulutuksen suorittavilta toivotaan osallistumista Liiton valmennustoimintaan esimerkiksi aluetoiminnassa.

Avoimessa englanninkielisessä hakemuksessa hakijan tulee ilmoittaa perusteluita seuraaviin kysymyksiin: 

  • Miksi haluaa koulutukseen ja mitä tavoitteita asettaa koulutukselle?
  • Missä ja miten koulutusta on tarkoitus hyödyntää?
  • Vahvuudet koulutukseen?

Avoimen hakemuksen lisäksi tarvitaan hakijan CV.

Kustannukset ja rahoitus:

Koulutuksen arvioitu kokonaiskulu osallistujalle on noin 5 500 € (ei sisällä matka- tai majoituskuluja). Kokonaiskuluun on mahdollista hakea tukea Olympiakomitealta.

Lisätietoja IBU-valmentaja koulutuksesta alla olevista linkeistä:  

https://www.biathlonworld.com/inside-ibu/development/ibu-academy-coach-educationhttps://www.biathlonworld.com/news/ibu-announces-pilot-first-level-course/2l8y6Yh999DMkEPrPLl5Br