Otto Ivenius viides ampumahiihdon nuorten MM-kisoissa

     Meri Maijala   Uutiset  

Soisalon Ampumahiihtäjien Otto Invenius sijoittui viidenneksi ampumahiihdon nuorten MM-kisoissa torstaina Yhdysvaltojen Soldier Hollow’ssa. Alle 22-vuotiaiden miesten kilpailun voiton vei Tshekin Jonas Marecek, josta Invenius jäi 48 sekunnin päähän. 

– On kyllä hyvät fiilikset, oli minulta onnistunein ja paras normaalikisa ikinä, Invenius iloitsi.

21-vuotias Invenius onnistui normaalimatkalla hyvin ampumapenkalla ja hän ampui kilpailussa neljältä paikalta vain kaksi ohilaukausta, yhden sekä viimeiseltä makuulta että -pystyltä. 

– Pakko sanoa, että oli kyllä voittokin niin lähellä. Vain yhden sakon päässä ja ohilaukaukset oli vielä niin hilkulla.

– Mutta ei pysty jossittelemaan, kun oli minulta kuitenkin niin huippukisa. 90 prosentin osumatarkkuus ammunnassa, niin onhan se hyvä, Invenius kommentoi. 

Kisaan maailmanmestarin vinkeillä 

Keskiviikkona nuorten maailmanmestaruuden voittanut Arttu Heikkinen antoi Inveniukselle kisaan kullanarvoisia neuvoja. 

– Eilen jututin meidän maailmanmestaria ja sain vinkkiä, että täällä korkealla kannattaa oikeasti lähteä maltilla liikkeelle. Artun ohjeilla lähdin ja siitä vauhdista oli tosi hyvä ampuakin, kun ei ollut aivan nakit. 

– Pidin koko matkan ajan hyvää tempoa yllä. Vedin rauhallista rentoa kovaa ja lopulta viimeisellä kierroksella urku auki. 

– Kiitos myös huoltomiehille, oli ihan rakettisukset, Invenius lisäsi.  

Soldier Hollow’ssa kilpaillaan 1700 metrin korkeudessa ja suomalainen on kamppaillut korkealla palautumisen kanssa.

– Valmistava leiri oli ensimmäisten päivien jälkeen melkein pelkkää lepäilyä, treenit on jääneet vähän vähemmälle. Siihenkin nähden olen kisaan tosi tyytyväinen.

Invenius on napannut aiemmin tällä kaudella jo kaksi arvokisamitalia, hän sijoittui tammikuussa ampumahiihdon nuorten EM-kisoissa kahdesti hopealle. Nuorten MM-kisoissa Inveniuksen urakka jatkuu lauantaina pikakilpailussa. 

– Jos tavoitteita miettii, niin aina on tavoitteena, että voittaa. Tässä on onneksi kisoja hyvin jäljellä ja jos tästä nyt palautuu hyvin, niin ihan varmasti taistellaan taas parin päivän päästä huippusijoista.

– Kyllä minulle myös riittää se, että olen itse tyytyväinen ja onnistun tekemään parhaita suorituksia penkalla. Tänään tein ainakin sen, Invenius summasi.

Muista suomalaisista Jonni Mukkala oli 44:s, Sameli Joronen 59:s ja Patrik Kuuttinen 67:s.

Tulokset