Otto Invenius nuorten MM-hopealle

    Tapio Pukki   Uutiset  

Otto Invenius, nuorten MM-hopeaa 26.2.2022

Suomen Otto Invenius on saavuttanut nuorten alle 22-vuotiaiden MM-hopeaa USA:n Soldier Hollowissa.

Inveniuksen hopeasuoritus tuli kovan hiihdon ja nolla-ammunnan siivittämänä. Kilpailun voitti myöskin nolla-ammunnalla Norjan Martin Nevland, jolle Invenius jäi 11,9 sekuntia. Kolmanneksi tuli myöskin norjalainen Martin Uldal, jääden 20 sekuntia kärjestä.

– Olihan se aika huippukisa tänään, kun toista kertaa elämässä 0+0 ja aika nopeat ammunnat vielä. Kisaa ennen jännitti ja ei tuntunut mitalipäivältä, mutta kisan lähdettyä liikkeelle jännitys raukeni, totesi tyytyväinen Otto Invenius.

– Kilpailu kulki aikalailla käsikirjoituksen mukaan ja aika maltilla onnistui aloitus. Hiihdossa sai hyödynnettyä hyvin peesejä toisella kierroksella. Pystyn nollien jälkeen, oli vikaringin aikana kaikki pelissä ja uskomaton fiilis. Sukset toimivat loistavasti ja siitä huollolle iso kiitos, iloitsi Invenius.

– Onhan tämä nyt mahtava fiilis, kun mitali kaulassa vihdoin! Vielä katseet kiinnittyy huomiselle (takaa-ajoon) ja toivotaan, että sielläkin meno riittää korkealle, totesi MM-hopeamitalisti Otto Invenius.  

Otto Invenius edustaa seuratasolla Soisalon Ampumahiihtäjiä.

Muista suomalaisista Jonni Mukkala oli 21. (0+2), Sameli Joronen 38. (0+1) ja Patrik Kuuttinen 58. (3+1). Kaikki suomalaiset selvisivät takaa-ajoihin, jotka kilpaillaan sunnuntaina 27.2.