Arttu Heikkinen pronssille nuorten MM-kilpailuissa – takaa-ajopäivänä lukuisia muitakin huippusuorituksia

     Tapio Pukki   Uutiset  

Arttu Heikkinen (vas.) ja Eemi Naumanen takaa-ajon jälkeen 27.2.2022

USA:ssa kilpailtiin nuorten MM-kisojen takaa-ajopäivä sunnuntaina 27.2.2022.

Arttu Heikkinen pronssille nuorten MM-kilpailuissa – takaa-ajopäivänä lukuisia muitakin huippusuorituksia

Suomen Arttu Heikkinen on saavuttanut nuorten alle 19-vuotiaiden MM-pronssia USA:n Soldier Hollowissa.
Heikkinen nousi mitalille pikakilpailun viidenneltä sijalta.  

Samassa kilpailuissa Eemi Naumanen nousi myös huippusuorituksella kuudenneksi pikakilpailun sijalta 15.

Arttu Heikkinen:
Oli kyllä kokonaisuudessaan tosi hyvä päivä ja tuntui aamusta asti hyvältä. Ihan hyvältä tuntui eka hiihtokierroskin, mutta ensimmäinen makuu vähän epäonnistui, kun kasa oli pikkaisen ylhäällä. Muuten ammuntaan pitää olla tyytyväinen kokonaisuudessaan.

– Hiihto oli hyvää perustekemistä ja olen kokonaisuudessaan tosi tyytyväinen päivään ja omaan suoritukseen sekä joukkuepanokseen. Ei paljon paremmin olisi voinut mennä! totesi Arttu Heikkinen tyytyväisenä.

Eemi Naumanen:
Heti kisan alusta lähdettiin kovaa liikkeelle ja aika hyvin pystyi pitämään vauhtia yllä. Kova alku alkoi vähän lopussa tuntua. Ammunta oli kolme ensimmäistä paikkaa täydellistä ja viimeiseltäkin tuli vain yksi sakko. Siihenkin voi olla erittäin tyytyväinen. Kokonaisuudessaan loistava kisa ja hyvä parannus lähtöpaikkaan nähden.

Noora Kaisa Keränen alle 22-vuotiaiden naisten sarjan seitsemäs

Suomen Noora Kaisa Keränen nousi pikamatkan yhdeksänneltä sijalta aina mitalitaisteluun asti sunnuntain takaa-ajokilpailussa. Pikamatkan tapaan loistavasti ampunut Keränen ampui ensimmäiset kolme paikkaa puhtaasti. Viimeisen pystypaikan kaksi ohilaukausta pudottivat hänet pois mitaleilta, mutta sijoitus oli kuitenkin hienosti 7.

Noora Kaisa Keränen:

Tänäänkin oli hyvä päivä ja kisojen toinen top-10 sijoitus. Vähän harmittaa tietysti viimeinen pysty, mutta oli jalkojen tärinän kanssa tiukka taistelu, että sai ne kolme laukausta sisään.  

– Hiihto tuntui paljon paremmalta kuin eilen ja sai itsestä tosi hyvin irti. Kun muut ammunnat oli tosi hyviä, niin kokonaisuuteen täytyy olla tyytyväinen, totesi Noora Kaisa Keränen.

Otto Inveniuksella haastava ampumapäivä

Suomen Otto Invenius lähti sunnuntain takaa-ajoon loistoasetelmista pikakilpailun hopean jälkeen. Ampumapaikkojen ohilaukaukset pudottivat Inveniusta kuitenkin tasaisesti tiukassa sijoitustaistelussa. Maalissa Otto Invenius oli 15. yhteensä seitsemän sakon rasittamana.  

Alle 19-vuotiaiden naisten sarjassa Rebecca Sandnäs 14. ja Nea Vähäsarja 16.

Nuorempien naisten sarjassa Suomen edustajista Rebecca Sandnäs ja Nea Vähäsarja tekivät tasaista työtä myös takaa-ajossa. Naisten ammunnat onnistuivat samalla tavalla makuuammuntojen mennessä puhtaasti ja molemmilta pystypaikoilta tuli yksi sakko.

Naisten sarjassa ammuttiin keskiarvollisesti hyvin, niin isoja nousuja tai laskuja nähtiin kisassa vähän. Sandnäsin sijoitus putosi pikamatkan jälkeen yhdellä ja Vähäsarja piti oman sijansa.

Takaa-ajopäivän tulokset suomalaisten osalta:

Miehet alle 19-sarja

3. Arttu Heikkinen
6. Eemi Naumanen
38. Turkka Nieminen

Naiset alle 19-sarja

14. Rebecca Sandnäs
16. Nea Vähäsarja
31. Inka Hämäläinen

Miehet alle 22-sarja
15. Otto Invenius
39. Jonni Mukkala
41. Sameli Joronen
50. Patrik Kuuttinen

Naiset alle 22-sarja
7. Noora Kaisa Keränen
34. Sonja Leinamo
44. Nenna Lukkarinen
48. Emilia Irvankoski

Kaikki tulokset: biathlonresults.com